• 0

Pakistan dobija 550 miliona evra za borbu protiv korone, ima 450 zaraženih

Svetska banka i Azijska razvojna banka doniraju oko 550 miliona evra Pakistanu, u borbi protiv pandemije

  • 0
Asian Development Bank Foto: Wikimedia/AndreaADB

Svetska banka i Azijska razvojna banka su odlučile da pomognu Pakistanu s 558 miliona dolara donacije (oko 550 miliona evra), kao pomoć u vanrednim situacijama, kao što je ova s korona virusom.

Na ovaj način, Pakistan bi trebalo lakše da se izbori sa negativnim uticajem pandemije na društvo i ekonomiju. Prema zvaničnom izveštaju, Svetska banka je "spremila" 238 miliona dolara, a Azijska razvojna banka - 350 miliona $.

Ovo je objavljeno od strane Komisije za planiranje, nakon sastanka predstavnika banaka, prenose novine "Dawn". Na sastanku je ujedno odobren i projektni koncept pod nazivom "Pakistan National Emergency Preparedness and Response Plan for COVID-19".

Učesnici sastanka su se takođe složili, kako se navodi u izveštaju, da ne treba jačati saradnju samo u ovako izazovnim situacijama, već da treba raditi na tome da se učvrsti mnogostrana kooperacija za različite oblasti.

Zaraženih u Pakistanu trenutno ima više od 450.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>