• 7

2.000 prodavnica se otvara za penzionere nedeljom ujutru. Ljajić i PKS: "Nije ovo '92, svega ima"

Otvara se oko 2.000 objekata za penzionere

  • 7
supermarket

Pixabay.com

Trgovci su se masovno odazvali pozivu da otvore svoje radnje nedeljom od 4h do 7h ujutru kako bi penzioneri i stariji od 65 godina mogli da obave kupovinu pod posebnim uslovima, rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić.

On je rekao da će verovatno biti oko 2.000 objekata u Srbiji koje će biti otvorene u ove svrhe.

- Akcija je u startu dala dala rezultate koje mi nismo očekivali. Naš apel je da niko stariji ne dolazi ako nemaju potrebe, nema potrebe za tenzijom, jer ovo neće biti jedina nedelja sa ovom akcijom - rekao je Ljajić za Tv Pink.

On je napomenio da se mora poštovati pravilo da se na deset kvadrata nađe jedan potrošač, jer je to dovoljna garancija da neće biti kontakata. Istakao je da će biti i dežurnih policajaca, kako bi se to ispoštovalo.

- Ne očekujem probleme, ni gužve. Biće organizovano redovno, za sve starije koji nisu stigli da kupe šta im je potrebno - kaže on.

70 odsto namirnica u prodavnicama je domaće 

 

Podsetio je da na sajtu Vlade, sajtu Privredne Komore Srbije može da pronađe ceo spisak objekata koji će biti redovno ažuriran. Detaljan spisak možete pogledati i na našem portalu.

- Želim i da se zahvalim radnicima u trgovini, pored zdravstvenih radnika i policajaca, oni su na toj tzv. trećoj liniji odbrane - rekao je ministar.

Ljajić je ponovio i da je snabdevenost prodavnica redovna i da namirnica ima dovoljno. Istakao je da je u radnjama 70 odsto proizvoda koji su proizvedeni u Srbiji, i otuda i razlog za ovoliku snabdevenost.

- Želimo i da u ovom trenutku održimo cenovnu stabilnost, zbog čega smo doneli dve mere, ograničenje cena, i s druga, ograničenje marži - rekao je Ljajić.

Nema kvasca

 

Ljajić je i večeras govorio o nedostatku kvasca i najavio da kreće domaća proizvodnja u fabrici u Senti.

 

- Biće kvasca tokom nedelje domaće proizvodnje, u poočetku ćemo zabraniti izvoz, a onda i omogućiti kasnije  -rekao je on.

Mihailo Vesović iz PKS apelovao je na građane da ne zloupotrebljavaju činjenicu da će radnje biti otvorene za najstarije i da ne dolaze u iste. 

- Ne dolazite u objekte, poštujte policijski čas, a dodatno, sve prodavnice za sve ostale radiće posle 7h - rekao je on.

Vesović se osvrnuo i na špekulacije o nedostatku goriva, i rekao da su takve informacije lažne i besmislene i da u Srbiji ima dovoljno goriva.

- Nije ovo '92 godina, goriva ima dovoljno - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. mart 2020 | 20:52

    A gde se nalaze te prodavnice,i koji su to trgovacki lanci,dajte malo jasniju sliku starijim ljudima da uznaju

  • Lepi

    22. mart 2020 | 07:10

    Smem li ja u prodavnicu a nisam penzioner a imam preko 65.Valjda lica starija od 65.Nastavlja se borba .

  • Viki

    22. mart 2020 | 01:10

    Boze me sakloni! U cetiri ujutro!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>