• 2

Krenulo prvih 10.000 litara domaćeg alkohola, flaše su od 2l, a ide prvo u bolnice

Za KC Niš dovoljno za dva meseca

  • 2
alkohol

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Uvećana je proizvodnja domaćeg alkohola i krenule su jutros prve isporuke.

Upravo se isporučuju i prvi paketi ove toliko tražene robe ovih dana. Župa Aleksandrovac prozvodi alkohol od 75 %, a prve isporuke krenule su u KC i KBC koji primaju zaražene od virusa korone.

Alkohol od 75 procenata se pravio u Aleksandrovcu u Župi poslednjih nekoliko dana. A krenuo je danas u pakovanjima od dve litre.

Kako je ranije najavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, distribucija alkohola ići će u u KC Niš, KC Kragujevac, KC Srbije, "Dragiša Mišović", KBC Zemun i KC Vojvodine.

Iiz Aleksandrovca je krenula distribucija prvih 10.000 litara ovog alkohola što je na primer za KC Niš dovoljno za dva meseca.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    Bravo za prethodnu vlast koja je ugasila proizvodnju kvasca i alkohola pa zar niko u srbiji od tehnologa nije mogao da napraviti ove dva strateska proizvoda. Ili je trebalo ugasiti da bi neko sve ovo uvozio i na taj nacin postao uspešan preduzetnik. Sram da vas bude dosovci a vi ste glavni krivci za ovu nestasicu

  • nepopravljivi optimista

    Imam ja na zalihi 225 litara 80% destilata šljive u barik buretu, i isto toliko kajsije u dudovom buretu. Kad razredim, ima da kvalitetno dezinfikujem iznutra ;-)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke