• 2

Možete da idete od danas i u kladionicu: Ovo su mere koje morate da poštujete

Obavezna je upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica

  • 2
Kladionica, kladjenje Foto: Shutterstock

Svi koji se bave igrama na sreću mogu od danas da nastave da rade, ali samo u objektima čija površina nije veća od 400 kvadratnih metara i pod uslovom da primenjuju sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona i osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.

U odluci objavljenoj u Službenom glasniku precizira se da u prostoriji mora biti ograničen broj lica, da se mora poštovati stalna socijalna distanca, odnosno međusobno rastojanje između dva lica od najmanje dva metra.

U slučaju manjeg rastojanja, mora se obezbediti staklena, plastična ili slična barijera, a obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.

Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, kako od strane zaposlenih tako i od korisnika usluga.

Nije dozvoljeno posluživanje hrane, odnosno pića, a vlasnici kazina, kladionica i drugih mesta gde se priređuju igre na sreću moraju da donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Video: Frizerski saloni počeli sa radom: Ne dirajte žene u lepotu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    27. april 2020 | 14:39

    E to je najbitnije da je kladionica pustena,zadnja je zatvorena prva pustena,bruka

  • Sanio

    27. april 2020 | 15:31

    Mesec dana čekam odgovor na prijavu da mogu da se krećem i radim, i ništa, a ovi tek što su zatvorili ponovo rade.Koji je to princip, nije mi jasno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>