• 3

Ne kupujte jeftine avio-karte, Srbija još nije odobrila: Kako izgleda "Nikola Tesla" dok čeka letove

Predlog je da se putnički avio-saobraćaj otvori 18. maja i da letovi sa aerodroma Nikola Tesla, kao i aerodroma u Nišu i Kraljevu pokrenu tada

  • 3
Aerodrom Nikola Tesla. Beogradski aerodrom, pripreme Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija je spremna da otvori i pokrene avio-saobraćaj 18. maja, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da će to, ipak, zavisiti od ostalih zemalja EU i kada će i ostale zemlje dozvoliti letove sa svojih aerodroma.

- Mi nismo zatvarali aerodrome, nego su svuda bile ukinute redovne avio-linije. Beogradski aerodrom bio je otvoren sve vreme vanrednog stanja jer smo dopremali humanitarnu pomoć i vraćali naše građane iz drugih država. Naš je predlog da se putnički avio-saobraćaj otvori 18. maja i da letovi sa aerodroma Nikola Tesla, kao i aerodroma u Nišu i Kraljevu pokrenu tada - rekla je Mihajlović.

Pogledajte kako upravo izgleda Aerodrom:

Ona je dodala da ukoliko se Evropa ne otvori do tog datuma da neće ni Srbija, saopštilo je ministarstvo. Mihajlović je istakla da sve što Srbija radi u međunarodnom saobraćaju mora biti usklađeno sa drugim državama.

Svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na korona virus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju, izjavila je Mihajlović.

Mihajlović je ukazala i na to da će se u putničkom avio-saobraćaju voditi računa o merama bezbednosti, u skladu sa preporukama lekara.

Apelovala je na građane da budu oprezni i ne kupuju avio-karte koje već sada nude neke lou-kost kompanije, imajući u vidu da država još nije izdala nijedno odobrenje za rad.

- Da bi bilo koji avion poleteo ili sleteo na naš aerodrom potrebno je rešenje ministarstva i direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Mi takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte, jer nije sigurno kada će letovi krenuti - rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade ukazala je i na to da avio-saobraćaj svuda u svetu trpi štetu, koja se u Evropi procenjuje na 160 milijardi evra, dok je u Srbiji šteta do sada oko 30 miliona evra.

- U ovoj situaciji se pokazalo koliko je važno da imamo nacionalnu avio-kompaniju, koja je u vreme pre krize povećala i prihode i broj putnika. Er Srbija obavlja veoma važan posao u vreme epidemije i na redu je država, da im omogući uslove da rade i da im pomogne da što lakše izađu iz krize - zaključila je ministarka.

Podsetimo, Aerodrom ”Nikola Tesla” u Beogradu obustavio je saobraćaj za sve komercijalne međunarodne letove, 19. marta.

Video: Nikada niste videli ovakav beogradski aerodrom... Nema žive duše

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Becej

    1. maj 2020 | 09:42

    Gosp.ministarka,kao i uvek sve ste lepo smislili teorija je super ali praksa? Gde napraviti test,na aerodromu,u privatnim laboratorijama,dajte spisak.....

  • zeljko

    30. april 2020 | 21:57

    izgleda pusto...

  • USPEH

    1. maj 2020 | 04:17

    gde ste bili ranije, e sad je GOTOVO.KVALA

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>