• 0

"U ovo vreme, sledeće godine, bićemo milioneri": Da li je bitkoin luda igra ili mu vreme tek stiže?

Važna nedelja za prvu kripto-valutu

  • 0
Kriptovaluta, cryptocurrency, bitkoin

Foto: Pixabay

"U ovo vreme, sledeće godine, bićemo milioneri", to je bila redovna rečenica Del Boja Rodniju, ko je gledao komediju, zna o čemu govorimo. Izgovarao je to svaki put kada bi ovaj naleteo na "sledeću veliku stvar".

Upravo ta rečenica, ili hajp, primenjuje se i kada je ulaganje u kriptovalute u pitanju - lak način pretvaranje štrebera u biznismene (ili tajkune)

Zaista, u teoriji, nije bilo nemoguće da za godinu dana to i postanete, da ste ulagali u bitkoin.

Ove nedelje, očekuje se da će bitkoin dostići svoj maksimum, odnosno, da će nagrada za njegovo iskopavanje biti upola manja. Neki stručnjaci veruju da bi to moglo pobuditi ponovni interes za takav digitalni novac jer je samo ograničen broj u opticaju.

Ipak, kako se ljudi u potrazi za novim načinima zarade u ovim izazovnim vremenima, pitanje je da li će bitkoin ponuditi novu priliku investitorima da zarade? Bitkoin je samo jedna valuta, možete pored njega da ulažete i u etereum, ripl, itd.

Pre pet godina, bitkoin se trgovao na oko oko £ 150, ali do kraja 2017. vrednost mu se smanjila na 15.000 funti. U trenutku pisanja teksta, on je na 8,545.04 dolara.

Osim tehničkih stvari, treba vam i malo sreće - kopanje bitkoina je poput igle u plastu sena. Do sada je izrudareno 17 miliona. A njegovo rudarenje postaje sve teže.

S obzirom na to da je bitkoin više nego udvostručio cene od "Crnog četvrtka" pre gotovo dva meseca, skoro 85 odsto - ili 25,79 miliona - adrese s kripto-valutama sada su "u novcu", prema blokčejn podacima kompanije IntoTheBlock.

Međutim, trenutno stanje na bitkoin tržištu upozorava na mogući pad vrednosti nakon što bitkoin bude podeljen, kao što smo gore pomenuli.

Kaže se da je adresa u novcu (tačnije, u zaradi) ako je trenutna cena bitkoina viša od cene po kojoj je novčić kupljen ili poslat na adresu.

Dok se 85 odsto adresa nalazi u plusu, 10,8 odsto ili 3,28 miliona adresa je bez novca ili su nabavili kovanice po prosečnoj ceni višoj od trenutne tržišne cene. Preostalih 4,1 odsto (1,24 miliona) pripalo je novcu, što znači da je prosečna cena koju su stekli svojim bitkoinom oko trenutnog tržišnog nivoa.

Takva struktura u kratkom roku možda neće biti dobra za kripto-valutu. Budući da je većina adresa već profitirala, neki promatrači očekuju da će se tokom vikenda pojaviti prodajni pritisak ili nakon što se prepolovi rudarska nagrada.

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>