• 69

100 razloga za 1 klik: "Zagrejte" telefone i tastature

U petak počeće prijavljivanje za jednokratnu pomoć

  • 69
Sto evra, 100 evra, evri, pare, novac, devize, biznis, štednja

Foto: Shutterstock

Ostalo je vrlo malo vremena, polako se približavamo datumu o kojem smo govorili prethodnih nedelja, a to dan kada počinje prijava za dobijanje 100 evra od države.

Ova mera je doneta tokom vanrednog stanja i odnosi se na sve punoletne građane.

- 100 razloga za 1 klik! Republika Srbija pruža podršku svojim građanima u trenutku kada im je to najpotrebnije - naveo je ministar Siniša Mali na svom profilu na Instagramu.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji na dan stupanja na snagu Uredbe (24. april 2020. godine) imaju prebivalište na teritoriji Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Penzioneri i primaoci socijalne pomoći će automatski biti prijavljeni za novčanu pomoć i ona će njima početi da se isplaćuje 15. maja.

Prilikom prijave, obavezno je da ostavite sledeće podatke: broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren.

Prijava se odvija elektronskim putem (preko portala Uprave za trezor) ili telefonom koji će uskoro biti objavljen.

Za one koji se budu prijavljivali telefonom, važno je da znaju da je poziv besplatan.  Poziv traje manje od jednog minuta, a odmah će se uključiti automat, dakle, ne razgovarate s ljudima.

Podaci koje budu ostavljali, neće biti zloupotrebljeni. Reč je o privremenom registru, koji će nakon uplate biti izbrisan.

Pravo na 100 evra pomoći iz Paketa mera ima oko 5,5 miliona građana Srbije. 

Ova mera, ako je svi prihvate, koštaće državu ukupno oko 570 miliona evra.

Da bi je država isplatila pribegla je metodu "novac iz helikoptera" koji koriste još neke zemlje u doba korone. Poput SAD (1.200 dolara, Hong Konga ili Japana (850 dolara).

Sam ministar je više puta istakao da je ta mera ekonomska i da nije namenjena socijalno ugroženima već je deo paketa ekonomskih mera.

Video: 15. maja počinje prijavljivanje za pomoć od 100 evra

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    Zivela Srbija.

  • Branko od Loznice

    5 500 000(pet miliona 500hiljada) puta 100e je 550 000 000(petso pedeset milina eura)gde ce otici tih 20 000 000,kad je rekao 570????

  • 🤣🤣🤣

    Sta sve rade za 100e neverovatno. Kakva smo bre mi to drzava ccc strasno. Kao da nam daju 1000e pa da se pripremamo hahahhahaa.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke