• 1

Dan posle: "Akcenat bio na belom brašnu, ali do zrna nismo mogli da dođemo"

Chrono zapošljava mlade sa određenim stepenom invalidnosti zbog čega im je narušena radna sposobnost

  • 1
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telergaf.rs

Chrono Leskovac Foto: Chrono Leskovac

Pitali smo Valentinu Bogdanović, vlasnicu i direktorku socijalnog preduzeća Chrono o prednostima i izazovima socijalnog preduzetništva, njegovom značaju u podršci ranjivim grupama, kao i o inovacijama u zdravoj ishrani i ulozi malih proizvođača u prehrambenoj industriji.

Ona nam je između ostalog govorila i o tome kako je korona uticala i kako će tek uticati na njihovo poslovanje:

- Bolje pozicioniranje, prepoznatljivost i povećanje prodaje su rezultati koji slede nakon dugog procesa, te je trenutno među prvim planovima na čijoj realizaciji radimo diverzifikacija proizvodnje, to jest povezivanje sa trećim licima kojima je potrebno uslužno pakovanje ili pokretanje proizvodnog segmenta komercijalnih proizvoda iz kategorije zdrave hrane.

Najveći problem nastao u vreme vanrednog stanja je nedostatak sirovina.

Akcenat je stavljen na belo brašno jer je do integralnog i brašna od punog zrna bilo prosto nemoguće doći, što je dovelo do zaustavljanja proizvodnje. Cilj svih aktivnosti koje planiramo da u budućnosti sprovedemo je da izbegnemo ovakve situacije i nastavimo nesmetanu proizvodnju.

Opširnije u intervju OVDE. 

Video: Na seoskom imanju u Bogatiću posao za ugrožene grupe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. maj 2020 | 17:24

    Pa zar nije receno, na pocetku stanja, da zita imamo i za izvoz??

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>