• 17

Čovek koji će uskoro biti prvi trilioner na svetu

Znate li sa koliko nula se piše trilion?

  • 17
Jeff Bezos, Džef Bezos

Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Amazona Džef Bezos za šest godina biće najbogatiji čovek na svetu.

Prema istraživanju konsultantske kuće Copmarisun, Bezos će u ovoj deceniji dosegnuti status prvog  bilionera (trilionera) u istoriji. On će zauzeti to mesto uprkos pandemiji korona virusa, ili upravo zbog iste. Iako je on donirao milijarde dolara za borbu u pandemiji, ova situacije je zapravo značajno povećala njegovu neto vrednost. U prvom kvartalnom izveštaju Amazona navodi se da su imali preko 75 milijardi dolara prihoda (u prva tri meseca 2020. godine).

U tom klubu u poslednjih godinu i po dana, smenjivale su se neke kompanije, poput Epla, Majkrosofta i Alfabeta. Uporedo s tim, bogatstvo Bezosa je raslo.

Poslednjih pet godina poraslo je za 34% pa je ukupno "težak" 28 milijardi dolara. Ukoliko se ovaj trend nastavi on će biti bilioner (trilioner) do 2026. godine - kada će sam imati 62 godine. Prema ovoj statistici, Mark Zakerberg bi mogao postati najmlađi trilioner na svetu 2036. godine.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    Retko antipatican lik. Pohlepan preko svake mere. I neki ga jos velicaju?!? Dok se enormno bogati na racun svojih robova, satro donira neki novac, jer su mu tako savetovali PR menadzeri, opet u svrhu gomilanja nula na racunu. Srpski BDP za 2019. je oko 53 mlrd USD, a njega razvod kostao 38 mlrd USD (u tom trenutku vrednost akcija Amazona koja je pripala njegovoj supruzi - sad je to jos vise). I, posle svega, svetu ne treba reset?

  • pero

    Kad imas puno para imas jos vise zavidnih sto se kaze neprijatelja ne znam samo zasto?

  • toma

    I njegovo go*no smrdi od toliko triliona dolara

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke