• 0

Netflix postaje novi simbol Los Anđelesa? Ovaj gigant iz krize izlazi jači, otvara nove kancelarije

Netflix ovde već sada ima više od 3 hiljade zaposlenih što je, prema informacijama upućenih, više od broja koji se beleži u sedištu kompanije, a to je Los Gatos

  • 0
Netflix, logo

Netflix / Foto: Tanjug/AP

U narednim godinama, kada iza sebe ostavimo korona virus i karantin, ostaće neverovatan napredak već uspešne striming kompanije Netflix, koja je dodatno procvetala u prvim mesecima 2020. godine.

Očekivanja su da će kriza tehnološke divove, posebno striming servise, učiniti još dominantinijim, a na prvom mestu je svakako Netflix, koji bi u Los Anđelesu mogao da ostavi gotovo isti trag kao najpopularnije gradske zabavne kompanije, Disney i Google.

Trenutno najuticajniji striming servisi, osim Netflixa, jesu HBO GO, HBO NOW, Disney Plus, Hulu, Amazon Prime Video, Sling TV, Fubo TV, Crackle.

Iako je Netflix-ovo sedište zvanično u Los Gatosu, ova kompanije sve više postaje "LA preduzeće", po svojoj nameni i veličini, a raste veoma brzo s obzirom da je u Gradu anđela imala mizerno prisustvo pre 2017. godine. Već su se obavezali na skoro 77.000 m2 dodatnog prostora (kancelarije i studio) u Holivudu.

Netflix ovde već sada ima više od 3 hiljade zaposlenih što je, prema informacijama upućenih, više od broja koji se beleži u sedištu kompanije. Sve zajedno, takozvane FAANG kompanije, Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Alphabet, zajedno sa servisom Hulu, zauzimaće skoro 558.000 m2 poslovnog prostora na Vestsajdu, do 2023. godine.

Nijedna kompanije nije želela da komentariše svoje nekretnine, a ovi podaci dolaze od firme dot.LA. Očekuje se da će FAANG kompanije iz ove krize izaći jače, jer će mnoge biti manje kapitalizovane. U međuvremenu, planeta je "zaglavljena" kod kuće, posebno u SAD, gde tenzije ne prestaju.

Netflix je nedavno najavio akcionarima da očekuju duplu veću dobit od planirane, s obzirom na 15,8 miliona novih pretplatnika na ovaj striming servis.

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke