• 3
 ≫ 

Volmart mizerno nagradio zaposlene za rad tokom krize, ali mu nisu ostali dužni

 ≫ 

"Tviter sve trpi". Radnici su podelili svoje nezadovoljstvo s hiljadama ljudi

  • 3
volmart

Foto: Pixabay

Čuveni trgovinski lanac iz Amerike, Volmart, odlučio je da nagradi svoje zaposlene za mukotrpni rad tokom pandemije, jer su svakodnevno odlazili na posao, radili sa stotinama kupaca i potencijalno ugrožavali svoje zdravlje.

Međutim, njima se ovakav vid nagrađivanja nije dopao.

Inače, to je kompanija koja je ove godine ostvarila prihod od 524 milijarde dolara.

Na prvoj liniji odbrane, za vreme pandemije, pored medicinara bili su i prodavci, kasiri, dostavljači, vozači. Međutim, čini se da je Volmart brzo zaboravio njihovu žrtvu.

Korisnica Tvitera, Milkvamp, objavila je da je njen najbolji prijatelj, koji radi u Volmartu, od firme dobio samo "nekoliko slatkiša", u znak zahvalnosti.

 

Ova objava je dobila 150.000 lajkova i šerovana je čak 30 hiljada puta, a onda su se oglasili i ostali da podele svoje loše iskustvo.

Neki su pisali kako su im uslovi za rad bili otežani, dok su drugi naveli da ovakav stav prema Volmartu nije pošten, jer je kompanija već dala bonuse zaposlenima i to nastoji da učini opet, a da je ovo samo mali znak pažnje.

Milkvamp je za "Bored Panda" rekla da nije stvar u "kesici slatkiša, već u tome da zaposleni u Volmartu rade za minimalac i nemaju čak ni zdravstveno".

 

 

U nastavku pogledajte još Tviter objava, koje su pokrenule diskusiju na ovoj društvenoj mreži.

 

 

 

Video: Medicinski radnici iz Belgije okrenuli leđa premijerki

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mixxi

    26. maj 2020 | 20:12

    to je taj liberalni kapitalizam gde se ljudi u multinacionalnim kompanijama tretiraju kao otirač za noge.

  • Realista

    26. maj 2020 | 22:21

    To je puno više nego što sam ja dobio od svog gazde, radio čitavo vrijeme sa rukavicama i maskom, radio dezinfekciju radnog prostora a obim posla je bio veći nego prošle godine.

  • D:)

    27. maj 2020 | 00:20

    Nas je naša firma častila sa 30% manjom platom iako smo radili od kuće punom parom , tj . poginuli od posla! Obradovala bi se slatkišima od firme , a -30% je za pamet u glavu ... sledeći put...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>