• 0

Dan posle: "Firma u kojoj radim otvara kancelarije tek u julu, i to samo za trećinu zaposlenih"

- Što se mene tiče, mogla bih zauvek da radim od kuće - kaže Jelena Preradović

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telegraf.rs

Kako smo imali prilike da čujemo, strane firme koje posluju u Srbiji, svoje kancelarije ponovo otvaraju tek krajem juna. To nam potvrđuje i Jelena Preradović, zaposlena u jednoj nemačkoj kompaniji, sa više stotina radnika.

- Moja firma je u osnovi logistička, a ja radim u sektoru za podršku (Customer support). Iz mog iskustva, organizacija je u proteklom periodu bila odlična, što sam i očekivala. U firmi sam nekoliko godina, a vremenom mi je rasla plata, imam plaćen ručak na poslu, organizovan prevoz, pošto je zgrada van Beograda - priča nam Jelena.

Kako navodi, svi zaposleni i dalje rade od kuće, i tako će po svoj prilici biti do početka jula.

- Tada ćemo postepeno početi da se vraćamo u radni prostor, za početak samo 30 odsto zaposlenih. Menadžeri žele da budu sigurni da smo svi bezbedni, pošto je kompanija velika, a kako su nam poručili - jednako smo efektivni dok radimo od kuće, kao i kada smo odlazili na posao - ističe Preradović, i za kraj dodaje:

"Što se mene tiče, mogla bih ovako stalno. Živim na periferiji Beograda, u kući s dvorištem, tako sam spojila lepo i korisno: da radim i završavam sve poslovne obaveze, a da istovremeno uživam u svežem vazduhu".

Video: Zanatske radnje otvorile vrata mušterijama: Ovako izgleda prvi radni dan

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke