• 1

Epl šalje jasnu poruku: "Pratimo sve telefone koje ste ukrali"

Aktivno onemogućavaju rad ukradenih Ajfona

  • 1
iPhone SE 2020

Aktivno onemogućavaju rad ukradenih Ajfona / Foto: Nikola Tomić

Ovih dana demonstracije u SAD prevazilaze sve okvire: narod je na nogama, dolazi do tuča i krađa neviđenih razmera. To je, kako se navodi, odgovor na policijsko ponašanje.

Ipak, kompanija Epl nikome ne ostaje dužna.

Svim pljačkašima poslali su jasnu poruku: "Praćeni ste", misleći na to da mogu da uđu u trag svakom telefonu koji je ukraden. Epl aktivno onemogućava rad ukradenih Ajfona, tako da su oni sada neispravni.

Skrinšotovi Eplove poruke upozorenja osvanuli su na Tviteru i Reditu početkom ove nedelje, a sve je počelo da se dešava nakon brutalnog ubistva Džordža Flojda. Inače, prodavnice ove kompanije su tek počele da se otvaraju u SAD, a već su "žrtve vandalizma".

Epl je odbio da komentariše pitanja o bezbednosti. Ipak, na odluku o praćenju nije uticala samo ova pljačka, već kompanija duže vreme razmišlja kako da osigura svoje aparate.

 

Softver za praćenje ne dolazi s uređajima koji su kupljeni.

Šef Epla, Tim Kuk, osudio je ubistvo crnca Flojda, i obećao je da će donirati novac organizacijama za ljudska prava, kao što je "Equal Justice Initiative".

Video: Masovno pljačkanje sportskih prodavnica tokom protesta zbog policijskog nasilja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    4. jun 2020 | 14:45

    Koje laži!... Ne prate prodate telefone, a ukradene da??!! Koji hipokriti, pa oni prate svaku stopu svakog korisnika ako za to nađu neku korist ili potrebu. Setite se samo kako su špijunirali, à i danas to rade, skoro celu Evropu pa i samu Merkelovu, a ona, pošto su to ameri, ipak im je oprostila! Meni su na distanci blokirali dva aifona, pa sam zato rekao da nikada više neću kupiti njihov proizvod, i tačkaaa!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>