• 3

Mihajlovićeva: "U Aerodrom Morava biće uloženo 100 miliona evra, ispunjava sve standarde"

Ono što nas očekuje jeste izgradnja nove infrastrukture na aerodromu Morava kako bismo napravili centar za kargo avio-saobraćaj u Srbiji, kaže ministarka

  • 3
zorana mihajlovic

Zorana Mihajlović / Foto: MGSI

Letom iz Kraljeva za Beč, u Srbiji je danas počeo sa radom i treći međunarodni aerodrom, Morava kod Kraljeva, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će se nastaviti sa ulaganjem u avio-saobraćaj.

- Posle Beograda i Niša, danas je počeo da radi treći međunarodni aerodrom u Srbiji, Morava kod Kraljeva. Za građane centralne Srbije ovaj aerodrom će biti od velikog značaja, a očekujem da će naša avio kompanija Er Srbija imati još letova sa aerodorma Morava - istakla je Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Ona dodaje da je do sada u ovaj aerodrom uloženo više od 25 miliona evra kako bi bio osposobljen po svim avio-standardima.

- Ono što nas očekuje jeste izgradnja nove infrastrukture na aerodromu Morava kako bismo napravili centar za kargo avio-saobraćaj u Srbiji - rekla je ministarka, i dalje navela da je plan da se izgrade potpuno nova pista i svi prateći sadržaji što je investicija od oko 100 miliona evra.

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>