• 3

Bermudi imaju specijalnu ponudu za sve koji bi da rade tamo: Košta 263 dolara i kreće 1. avgusta

Najstarija britanska kolonija ima rešenje za sve kojima je dosadio "posao od 9 do 17h"

  • 3
Bermudi

Bermudi / Foto: Pixabay

Za sve koji su umorni od izbegavanja korona virusa, umorni od prepirki oko maski ili im je jednostavno dosadio posao u kancelariji, prekookeanska teritorija Ujedinjenog Kraljevstva Bermudi ima ponudu: provedite godinu dana na plaži.

Bermudi su poznati po ružičastom pesku i blagoj klimi, a sada nude jednogodišnje obnovljive potvrde o boravku za strane radnike i studente. Predstavljaju se kao utočište i beg od korona virusa koji i dalje raste u zemljama širom sveta.

Novopečeni privremeni stanovnici ove najstarije britanske kolonije takođe bi mogli da daju doprinos ekonomiji koja je u padu zbog korona krize. Bermudi su u velikoj meri zavisni od turizma, a ljudi traže izolovana mesta za život, barem dok virus ne prođe, pa bi tako ovo mogla biti "win-win" kombinacija.

Premijer Bermuda, Dejvid Bert, rekao je da bi studentima mogao da se dopadne život na ostrvima, jer je ova teritorija uspela da uspešno odgovori na Covid-19, kroz rigorozna testiranja, narukvice za praćenje da li je osoba u karantinu i pravila o fizičkoj distanci i nošenju maski.

Bermudi su imali manje od 150 zaraženih virusom korona i 9 smrtnih ishoda. Na primer, 17. jula tamo je zabeleženo samo 6 pozitivnih slučajeva na Covid-19.

bermudi

Plaža sa ružičastim peskom / Foto: Pixabay

Kako se pandemija i dalje širi Sjedinjenim Državama, mnoge kompanije isključuju opciju povratka u kancelarije, za one zaposlene koji mogu da rade na daljinu. S druge strane, Fejsbuk i Tviter uveli su poslovnu politiku koja omogućava rad od kuće na neodređeno vreme.

Ipak, ne rade svi u kompanijama iz Silicijumske doline. Bermudski program, koji košta 263 dolara i počinje 1. avgusta 2020, biće plasiran u velikim gradovima širom Istočne obale, uključujući Njujork, Toronto, Boston i Majami. I Barbados razmišlja u sličnom smeru.

Bert je rekao da Bermudi imaju istoriju privremenog prebivališta za strance, pošto su penzionerima dugo nudili jednogodišnje boravišne vize. Novim programom biće obuhvaćeni i studenti: od onih koji su tek diplomirali, pa do onih na doktorksim studijama.

Radnici, uvršteni u jednogodišnji program boravka, moraju imati zdravstveno osiguranje i biti zaposleni u "legitimnoj" inostranoj firmi ili sopstvenoj kompaniji, navodi Vlada.

Video: Raj na zemlji: Upoznajte grčko ostrvo za koje je malo ko čuo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke