• 3
 ≫ 

Bermudi imaju specijalnu ponudu za sve koji bi da rade tamo: Košta 263 dolara i kreće 1. avgusta

 ≫ 

Najstarija britanska kolonija ima rešenje za sve kojima je dosadio "posao od 9 do 17h"

  • 3
Bermudi Bermudi / Foto: Pixabay

Za sve koji su umorni od izbegavanja korona virusa, umorni od prepirki oko maski ili im je jednostavno dosadio posao u kancelariji, prekookeanska teritorija Ujedinjenog Kraljevstva Bermudi ima ponudu: provedite godinu dana na plaži.

Bermudi su poznati po ružičastom pesku i blagoj klimi, a sada nude jednogodišnje obnovljive potvrde o boravku za strane radnike i studente. Predstavljaju se kao utočište i beg od korona virusa koji i dalje raste u zemljama širom sveta.

Novopečeni privremeni stanovnici ove najstarije britanske kolonije takođe bi mogli da daju doprinos ekonomiji koja je u padu zbog korona krize. Bermudi su u velikoj meri zavisni od turizma, a ljudi traže izolovana mesta za život, barem dok virus ne prođe, pa bi tako ovo mogla biti "win-win" kombinacija.

Premijer Bermuda, Dejvid Bert, rekao je da bi studentima mogao da se dopadne život na ostrvima, jer je ova teritorija uspela da uspešno odgovori na Covid-19, kroz rigorozna testiranja, narukvice za praćenje da li je osoba u karantinu i pravila o fizičkoj distanci i nošenju maski.

Bermudi su imali manje od 150 zaraženih virusom korona i 9 smrtnih ishoda. Na primer, 17. jula tamo je zabeleženo samo 6 pozitivnih slučajeva na Covid-19.

bermudi Plaža sa ružičastim peskom / Foto: Pixabay

Kako se pandemija i dalje širi Sjedinjenim Državama, mnoge kompanije isključuju opciju povratka u kancelarije, za one zaposlene koji mogu da rade na daljinu. S druge strane, Fejsbuk i Tviter uveli su poslovnu politiku koja omogućava rad od kuće na neodređeno vreme.

Ipak, ne rade svi u kompanijama iz Silicijumske doline. Bermudski program, koji košta 263 dolara i počinje 1. avgusta 2020, biće plasiran u velikim gradovima širom Istočne obale, uključujući Njujork, Toronto, Boston i Majami. I Barbados razmišlja u sličnom smeru.

Bert je rekao da Bermudi imaju istoriju privremenog prebivališta za strance, pošto su penzionerima dugo nudili jednogodišnje boravišne vize. Novim programom biće obuhvaćeni i studenti: od onih koji su tek diplomirali, pa do onih na doktorksim studijama.

Radnici, uvršteni u jednogodišnji program boravka, moraju imati zdravstveno osiguranje i biti zaposleni u "legitimnoj" inostranoj firmi ili sopstvenoj kompaniji, navodi Vlada.

Video: Raj na zemlji: Upoznajte grčko ostrvo za koje je malo ko čuo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>