• 9

Muke po Dragačevcima: Napon struje ne prelazi 180 volti, aparati im se kvare svaki dan

Meštani su nadležnim institucijama upućivali dopis u kom su opisali svu svoju problematiku

  • 9
Struja, žice za struju, monter, kabl, bandera

Foto: Shutterstock

Meštani dragačevskih sela Veles, Dragačica, Goračići i Guberevci muku muče sa strujom čak i u danima kada u njihovim selima nema problema u elektrosnabdevanju.

- Električni aparati samo prestaju da rade sami od sebe. Do sada smo nekoliko puta menjali belu tehniku, pokvarala se i pumpa za vodu sa kojom smo zalivali voće i povrće. Napon nikada ne prelazi 180 volti, kad dostigne 200 mi smo presrećni - rekao je za RINU Dragan Ivanović meštanin sela Veles.

Problem se pojavio u poslednje dve godine, do tada ovi Dragačevci nisu imali problem sa strujom.

- Samo smo načuli da problem može biti dalekovod prema selu Guberevci, ali još uvek se tačno ne zna šta je zapravo u pitanju. Sada više nemamo struju nego što je imamo, a i kada dođe u velikom smo strahu i samo gledamo kad će nam se nešto od kućnih aparata pokvariti - dodaje Dragan.

Meštani su nadležnim institucijama upućivali dopis u kom su opisali svu svoju problematiku, ali adekvatan odgovor još uvek nije stigao.

- Valjda možemo dobiti bar informaciju šta ne štima, šta utiče na promenjiv kvalitet struje i zašto je nemamo i kada je napolju plus 30 stepeni. Čuli smo da su razvodnici u pitanju i da pošto su skupi ne mogu da ih nabave - rekao je Ivanović.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis/RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxi

    Bolje da predjemo onda svi na 110V kao Amerikanci i svima super. Dignu samo frekvenciju sa 50Hz na 60Hz i banja.

  • Zqkbg

    Ista situacija u Rakovici aparati jedva rade i stalno se kvare, napon 170-180

  • Vasilije,

    He,

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke