• 0

Stari gradić u Istri na ivici bankrota: Postoje dve opcije, ali korona je ipak presudila

Gradić u zapadnoj Istri mahom posećuju turisti iz celog sveta, ali ne i ove godine

  • 0
Motovun, Hrvatska

Foto: Pixabay

Poput mnogih drugih jedinica lokalne samouprave i opština Motovun, u situaciji izazvanoj korona krizom, priprema interventne mere za spas opštinskog proračuna.

Ipak, opštinari misle da je ova kriza samo "vrh ledenog brega", te da je višegodišnje negativno poslovanje Motovuna naznaka mogućeg bankrota, prenosi Seebiz. Motovun je, inače, stari gradić smešten u zapadnoj Istri, koji se nalazi na vrhu brda i zbog svoje neobičnosti godinama privlači turiste.

Ipak, sada je kako kažu tamošnje vlasti, "vreme da neko preuzme odgovornost, jer je opština u velikim dugovima". "Glas Istre" je kontaktirao Tomislava Pahovića, načelnika Motovuna, i došao do saznanja da su opštinski prihodi zbog korone veoma slabi, a cilj pomenutih mera je da se oni koliko-toliko održe.

Ipak, postoje i tvrdnje druge strane da Motovun nije pred bankrotom, ali da se ta priča propagira već godinama, kako bi se ulagalo u grad. U svakom slučaju, ovo prelepo mesto je pogođeno jednako kao i sva druga zbog lošije sezone, ako ne i više, budući da je idealno za jednodnevnu posetu, ali ne i za više dana.

Video: Otkrivamo da li su nemački turisti pohrlili u Hrvatsku?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>