• 0

"Plati da ostaneš" je program koji bi mogao da podigne tajlandsku ekonomiju

Iako postoji već 17 godina, možda je baš sada vreme za ovaj vizni model, jer bogati stranci žele da pobegnu od žarišta korone

  • 0
tajland, piće, plaža

Tajland / Foto: Pixabay

Tajlandski vizni program "Pay to stay" (plati da ostaneš) namenjen je bogatim strancima, i dobar je pokušaj da se stabilizuje ugrožena ekonomija te zemlje, zavisne od turizma.

Inače, Tajland bi mogao da bude opcija za razmatranje, u kontekstu "utočišta", jer je relativno dobro upravljao situacijom sa Covidom-19. Budući da su neke od najlepših plaža prazne već mesecima, ova kriza je definitivno pretekla cunami iz 2004, po negativnom uticaju.

"Thailand Elite Card" je rezidencijalno-vizni program za imućne iseljenike, investitore i grupe, koji požele da napuste svoje trenutno mesto prebivališta i nastane se na Tajlandu na duže vreme.

S obzirom na to da je pandemija u velikoj meri pogodila bogate zemlje (SAD, Velika Britanija, Francuska) - vrlo je moguće da će ova ideja "upaliti". Oni sa dubokim džepom možda ne mogu da kupe zdravlje, ali mogu da pobegnu što dalje od žarišta virusa.

Kartica za boravak na Tajlandu košta između 16.000 do 64.000 USD, a predviđa obnovljivu petogodišnju vizu. Takođe, dolazi sa brojnim benefitima, počev od usluge limuzine, čarter aviona i jahti, pa do medicinskih pregleda i prisustvovanja golf turnirima.

Granice jesu zatvorene, i ovo deluje kao najgore vreme za promociju života na Tajlandu, ali "Thailand Elite Card" program postoji već 17 godina, a sada bi mogao dodatno na napreduje. Prognozira se 2.288 novih prijavljenih, u fiskalnoj godini do septembra, što je više za 6,8% u odnosu na 2019.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>