• 0

Konačno na rekordno niskom nivou: Amerikanci sve manje traže pomoć na birou

Ministarstvo za rad SAD je saopštilo da je u sedmici, zaključno sa 29. avgustom, pomoć države prvi put zatražilo 881.000 Amerikanaca

  • 0
SAD konačno staju na noge Broj prijava za pomoć konačno pada / Foto: Shutterstock

Broj Amerikanaca koji su prošle nedelje prvi put podneli zahteve za dobijanje naknade za nezaposlenost pao je više nego što se očekivalo.

Ministarstvo za rad SAD je saopštilo da je u sedmici, zaključno sa 29. avgustom, pomoć države prvi put zatražilo 881.000 Amerikanaca, prema sezonski prilagođenim podacima, u odnosu na nesto više od 1 milion od prethodne nedelje.

Ekonomisti koje je anketirala kompanija Dau Džons predviđali su da će za pomoć države aplicirati ukupno 950.000 ljudi. Bolje cifre od prognoziranih odraz su poboljšanja stanja na američkom tržištu rada, kao i promene metodologije obrade podataka Ministarstva rada u pogledu sezonskih faktora.

Jedinstvene okolnosti vezane za korona virus verovatno su dovele do preteranog broja podnošenja zahteva za naknadama za nezaposlenost tokom pandemije.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>