• 5

Prvi korak za dolazak moćnog američkog fonda: Šef DFC poslao poruku na srpskom

Kancelarija će biti jedina takva u regionu

  • 5
DFC Development investment agency

Foto: Wikipedia

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i predsednik PKS Marko Čadež razgovarali su u Vašingtonu sa Adamom Bolerom, izvrsnim direktorom americke Razvojne finansijske korporacije (DFC).

Delegacija Srbije je, u razgovorima u Vašingtonu, dogovorila da DFC otvori svoju kancelariju u Beogradu, koja će biti jedina takva u regionu, što je važno s obzirom da dovode još veći broj investitora, daju kredibilnost procesa ekonomskog razvoja zemlje, pomaže kreditnom rejtingu, dovode nove investitore.

- Ta agencija se obavezala da će obezebditi jeftine kredite za podršku malih i srednjih preduzeća - objasnio je ranije za Tanjug ministar Siniša Mali.

Reč je o organizaciji koja ima budžet od preko 60 milijardi evra i formirao ju je lično predsednik SAD.

Beler: DFC će podržati ekonomsku normalizaciju BG i PR

Izvršni direktor američke Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja (DFC), Adam Beler, istakao je da će ta organizacija podržati ekonomsku normalizaciju između Beograda i Prištine i otvoriti kancelariju u Beogradu.

- Međunarodna korporacija za finansiranje razvoja (DFC) će aktivno podržati ekonomsku normalizaciju između Srbije i Kosova putem američke ''Eksport-import'' banke (''Eksim'' banke) i korporacije ''Milenijum čelendž''. DFC će otvoriti kancelariju u Beogradu da podrži ekonomski napredak - napisao je Beler na Tviteru na srpskom jeziku.

Video: Dobra vest iz Amerike: Otvoreni pregovori da DFC otvori kancekariju u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pamet

    Amerika u najvecoj recesiji u svojoj istoriji a nas ce kao da krwditiraju povoljno 😂😂😂😂, pa koja budala ovo moze da proguta ???

  • Dux

    Dolaze ameri po banje i rudnike. Jupii

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke