Komentari

 • HR menadzer

  Imala sam situaciju pre 2 god, zvao me je ljut kandidat. Aplicirao je na menazersko mesto i ljutito trazi objasnjenje zasto nije pozvan na razgovor, devojka mu je trudna a oni oboje nezaposleni nemaju od cega da zive. Objasnjavam mu da neko ko nema dana staza ne moze biti kandidat za poziciju na kojoj treba da rukovodi sa 100 ljudi. Licno momka ne bih zaposlila jel ima privatan fakultet ali ajde sazalim se, velika firma nadje se posla. Predlozim mu posao sa srednjom skolom da radi kao tehnicar-kancelarijski posao, da mu to bude za pocetak i odskocna daska za dalje. Tek paljba sa njegove strane jel je njemu to degradirajuce. Savet mladim ljudima prihvatite i posao sa sss za koji ste prekvalifikovani, ucite jezike, razvijajte soft vestine, radite na sebi. Ako posle godinu ili godinu i po dana nemate mogucnist za napredak u firmi, idite dalje. Nadjite ma i za dlaku bolji ili bolje placen posao. Ne zakucavaj te se na jednom mestu ako to nije ono sto zelite. I zapamtite ucite i stalno razvijajte svoje vestine. Vredite onoliko koliko znate.

  11
  0

  Podelite komentar

  • Vreca i zakrpa

   @HR menadzer

   @HR menadzer: pre nego sto ponovo pokusate da procenite nekog kandidata, procitajte pazljivo svoj komentar u drustvu neke pismene osobe i potrudite se da unapredite svoje "basic skills" - pre svega pismenost. Ako ne uvidite zasto je to neophodno, onda nista ...

   2
   0

   Podelite komentar

  • Ja

   @HR menadzer

   Vidi se da si zavrsila drzavni fakultet jer i dalje mesas kada ide "jel" a kada "jer". Na Balkanu su sve firme upropastili "strucnjaci" sa diplomama drzavnih fakulteta. Proveri znanje svakog kandidata a ne da se vodis sujetom i etiketiranjem, ali prpa, 90% ljudi koji zavrse bilo koji fakultet pojma nemaju.

   4
   0

   Podelite komentar

 • Ohh

  Neću da radim!

  5
  7

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke