• 0

Nastavlja se trend putovanja bez cilja: Letovi rasprodati za manje od 48 sati

Ovakve inicijative uglavnom dolaze iz Azije, kako bi avio-kompanije povratile profit, ali i kako bi se udovoljilo putnicima željnim putovanja

  • 0
avion, let Foto: Pixabay

"Singapore Airlines" (Singapur Erlajns) razmatra da sledećeg meseca uvede novu liniju - tzv. "let koji ne vodi nigde". Letovi koji poleću sa jednog mesta i sleću na njega - u ovom slučaju je to aerodrom Čangi - mogli bi da počnu u oktobru, pišu lokalni mediji.

Ovo su samo spekulacije, detaljnih planova još nema. Ali, ako se SA odluči na taj potez, neće biti jedini u Aziji. Let bez destinacije je osmišljen da avio-kompanije povrate zaradu, ali ne rizikujući bezbednost putnika. Kada se prođu potrebne procedure, grupa ljudi koja pristane na let - ostaje na njemu sve do povratka kući. Takođe, navodi se da je to način da se izađe u susret putnicima koji su željni letenja.

Singapur ima oko 5,7 miliona stanovnika, a većina nije mogla da putuje otkako je ta zemlja zatvorila granice krajem marta. I druge azijske države su zainteresovane. Krajem avgusta, japanski "All Nippon Airways" je leteo 90 minuta bez krajnje destinacije, avionom Airbus A380.

Tu je i Tajvan, i njegov avio-prevoznik Eva Air koji je prošlog meseca pokrenuo jedan razgledni let, čuvenim svojim avionom Hello Kitty. Krenuo je sa aerodroma Taojuan, gde je kasnije i sleteo, a let je trajao 2 sata i 45 minuta. "Royal Brunei Airlines" je takođe u avgustu pokrenuo let bez cilja, a let je rasprodat u roku od 48 sati.

Letovi bez odredišta mogu napredovati na lokacijama koje imaju nisku stopu zaraze kovid-19, ali i tamo gde su ograničene mogućnosti putovanja. Singapur je do danas prijavio 57.454 slučaja, od kojih je većina među radničkom zajednicom migranata, koja uglavnom živi u studentskim domovima.

Video: Zarđali voz prelazi jezero roze boje: Prizor može da se vidi samo u Sibiru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>