• 4

Da li je pandemija uništila svaku šansu za zaposlenje mladih?

U Srbiji nije, a ovo je dokaz

  • 4
Razgovor za posao

Foto: Unsplash

Pandemija korona virusa ostavila je posledice na gotovo svaki aspekt čovekovog života, pa tako ni segment zapošljavanja nije ostao pošteđen. Posebno su, čini se, pogođeni oni najmlađi u svetu odraslih – tek svršeni studenti. Oni su u najgorem položaju kada su u pitanju zaposlenost, kao i mogućnost zaposlenja i stručne obuke.

Istraživanje koje je sprovedeno na ovu temu pokazalo je da je kod čak 60% ispitanika pandemija usporila ili obustavila proces dolaska do posla, stručne prakse ili obuke. Veliki broj kompanija koji je u planu imao neki od ovih projekata, iste je odložio ili u potpunosti otkazao.

Mnogi mladi su čak i sami odustali od traženja prilika za zaposlenje, ubeđeni u to da, u uslovima u kojima je pandemija ostavila kompanije na našem tržištu, zaista nema mesta onima koji svoju karijeru tek započinju, samo sa diplomom u ruci i bez relevantnog radnog iskustva.

Neizvesnost je ono što je zajedničko svima njima koji su se našli u ovoj situaciji, a mnogi kažu da im je jedino ostalo da se nadaju da će se prilike ponovo pojaviti kada pandemija konačno prođe.

Ipak, stručnjaci u oblasti zapošljavanja navode da mladi ne treba da gube nadu i da ne odustaju tako lako od traženja prilika za zaposlenje, jer njih, uprkos svim aktuelnim dešavanjima, ipak ima. Postoje kompanije koje razumeju značaj zapošljavanja mladih ljudi bez iskustva, kako za samu kompaniju tako i za njih same, i koje već godinama unazad organzuju programe zapošljavanja kreiranih posebno za njih.

Upravo sada je u toku konkurs za jedan od njih koji organizuje kompanija Delta Holding. Deltin plaćeni program Mladi lideri namenjen je mladim ljudima bez iskustva, a kompanija je, uprkos aktuelnim dešavanjima, odlučila da ga organizuje i ove godine, deveti put zaredom.

Tokom trajanja programa Mladi lideri imaju priliku da po četiri meseca provedu u tri različita sektora u članicama Holdinga, što im omogućava da upoznaju i oprobaju se u različitim segmentima poslovanja jedne od najuspešnijih kompanija kod nas.

O uspehu ovog programa govori činjenica da se tokom prethodnih osam godina na konkurse prijavilo više od 21 hiljade mladih ljudi, da je 235 njih prošlo kroz program, a čak 34 je sada na rukovodećim pozicijama u kompaniji. Delta Holding poziva sve mlade, talentovane i ambiciozne ljude da se do 20. septembra u ponoć prijave na konkurs na sledećoj adresi: https://mladilideri.rs/konkurs/ i zakorače u svet biznisa!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    17. septembar 2020 | 13:44

    Jeste.

  • Праведник

    17. septembar 2020 | 16:55

    Менаџер одржавања санитарних просторија и хигијеничар мокрих чворова. Шта мислите како се ово занимање раније звало? Баба сера, ето тако, а сада нађите даље аналогије...

  • Čiča

    17. septembar 2020 | 16:16

    Satanističke svečanosti i igrarije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>