• 0
 ≫ 

Ričard Brenson očajan: Sada isprobava recept koji liči na prevaru da bi skupio milione

 ≫ 

Cena će biti 10 dolara po komadu

  • 0
Richard Branson, Ričard Brenson Ričard Branson / Foto: Tanjug/AP

Osnivač Virdžina Ričard Brenson želi da prikupi 460 miliona dolara kako bi osnovao novu kompaniju za akvizicije za posebne namene ili SPAC.

U prijavi Komisiji za hartije od vrednostisaopštila da namerava da proda 46 miliona akcija po ceni od 10 dolara po komadu.

Brenos je imenovan na čelu kompanije VG Acquisition, koja je registrovana na Kajmanskim ostrvima. U prijavi je kompanija rekla da planira da novac prikupljen putem IPO iskoristi za sticanje posla koji je već u funkciji.

Te kompanije, poznate i kao kompanije sa blanko čekom , osnivaju se s jedinom svrhom a to je sticanje druge kompanije i uvrštavanja na berzu, obično u roku od nekoliko godina. Ponuda takvih kompanija na tržištu je na primer, veća za 145% u prvih šest meseci u odnosu na isti period pre godinu dana.

Kompanija je takođe navela da još nije odlučila koji posao želi da kupi. Međutim, tokom naredne dve godine tražiće kompaniju koja posluje u jednom od osnovnih sektora Virdžin grup kao što su putovanja, finansijske usluge, zdravstvo, tehnologija, muzika, mediji, mobilni uređaji i obnovljivi izvori.

Bransonove finansije topile su se s pojavom Covid-19 i u aprilu je sugerisano da će i svoju kuću na Devičanskim ostrvima staviti pod hipoteku.

Video: Kajli Džener sve što dodirne pretvara u pare

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>