• 0

Voda sa ukusom alkohola? Spremaju se da pokore svoje najveće tržište

Nova verzija mineralne vode "Topo Chico" biće predstavljena u prvoj polovini 2021. godine

  • 0
koka kola, coca cola

Foto: Pixabay

Prošle godine, na globalnom planu, po nivou prihoda Koka-Kola (Coca-Cola) je imala skoro 32 odsto udela u Severnoj Americi, što nas navodi na zaključak da je S. Amerika njeno najveće tržište. Ostatak je raspoređen na Evropu, Afriku i Bliski istok, zatim na Aziju, Latinsku Ameriku.

U 2019. ovaj gigant je takođe generisao više od 37 mlrd dolara neto operativnih prihoda, mada su njegove "najbolje godine" ostale deceniju iza nas. Ipak, Koka-Kola je poznata po inovativim reklamama, ulaganju u marketing i traženju kreativnih rešenja, pa je tako ovaj put odlučila da plasira "vodu s ukusom alkohola".

O čemu je, zapravo, reč? Koka-Kola se udružila s pivskom kompanijom "Molson Coors Beverage Co", kako bi unapredila svoju mineralnu vodu "Topo Chico". Lansiranje je planirano za sledeću godinu, a američki div ima ideju da se više posveti alkoholnim pićima i proširi svoje poslovanje van granica Japana i Južne Amerike, gde prodaje piće "Lemon-Do".

Koka-Kola je kupila pomenuti brend mineralne vode 2017. godine od svog drugog najvećeg partnera na području Latinske Amerike - "Arca Continenta". Lansiranje mineralne vode s dodatkom alkohola trebalo bi da "ojača" portfelj alkoholnih pića sa niskim sadržajem alkohola, kada je reč o divu "Molson Coors Beverage Co".

Ovo niskokalorično piće takmičiće se sa popularnim napitkom "White Claw", kao i sa ostalim napicima u limenci, kao što je "Anheuser Busch Inbev NV". Akcije pivske kompanije su skočile 4% nakon objave ove vesti.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>