• 0

Ljajić: Više je optimizma nego pre nekoliko dana, sve smo bliže rešenju za licence agencija

"Verujem da možemo napraviti pomak i približiti se rešenju koje bi bilo u interesu osiguravača, turističkih agencija, a naročito putnika", kaže ministar

  • 0
turizam, turista, putovanje Foto: Unsplash

- Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dobilo je zvanični predlog Udruženja banaka Srbije, koji uključuje proceduru izdavanja bankarskih garancija i njihovog aktiviranja, u cilju nalaženja rešenja za obnovu licenci turističkim agencijama - izjavio je danas ministar Rasim Ljajić.

Kako je dalje naveo: "Ostaje još da rešimo ko bi bio tzv. "titular" garancije, odnosno ko bi ih aktivirao u slučaju nesolventnosti agencija. O tome razgovaramo sa Privrednom komorom Srbije i udruženjima turističkih agencija, kao mogućim korisnicima garancija", rekao je Ljajić.

On je najavio i da će predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u petak održati sastanak sa pojedinim osiguravajućim kućama, koje su izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama.

- Verujem da možemo napraviti pomak i približiti se rešenju koje bi bilo u interesu osiguravača, turističkih agencija, a naročito putnika. Svakako da sam danas veći optimista nego pre nekoliko dana, u pogledu izlaska iz ove pat pozicije", zaključio je Ljajić.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>