• 6

"Zakucali smo na otvorena vrata kanceralije DFC-a": Džon Jovanović kaže da imamo sjajne ideje

Jovanović je rekao da je sa potpredsednicom Vlade Srbije imao vrlo koristan razgovor

  • 6
Zorana i DŽon

Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom kancelarije DFC u Beogradu Džonom Jovanovićem o zajedničkim projektima koji će biti realizovani.

Ona je novinarima rekla da je ovo drugi sastanak sa predstavnicima DFC-a i izrazila zadovoljstvo što su počeli razgovori ne samo o Auto- putu ira koji će povezati Beograd i Prištinu i koji je najznačajniji projekat.

Navela je da se razgovaralo o dokumentaciji i zajedničkom radu za koji navodi da će biti svakodnevan. Na sastanku se, kaže, razgovaralo i o drugim temama poput ulaganja u vodni saobraćaj i žensko preduzetništvo.

- Zakucali smo na otvorena vrata kancelarije. Sigurna sam da ćemo napraviti rezultate u infrastrukturnom smislu - poručila je ona, govoreći o zajedničkom radu sa kancelarijom DFC u budućnosti.

Jovanović je rekao da je sa potpredsednicom Vlade Srbije imao vrlo koristan razgovor i da je to bila radna sesija u čijem fokusu je bilo prvih nekoliko većih projekata kako bi DFC mogao da proširi finansijska sredstva dostupna Vladi Srbije i Prištini. Jovanović kaže da se razgovaralo i o dugoročnijim projektima, nekim kako kaže sjajnim idejama koje je kabinet Zorane Mihajlović predložio u vezi sa ženskim preduzetništvom.

On je izrazio nadu da će saradnja biti uspešna.

Nakon obraćanja novinarima potpredsednica Vlade mu je poklonila ručni rad "specijalni vez" koje su izradili žene iz jednog udruženja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    12. oktobar 2020 | 18:09

    Eto, i nas je Bog pogledao da na celo DFC dodje covek nase gore list. Profesionalac kako se samo moze pozeleti za boljitak Srbije! Posebno da se uposle nasi mladi strucni kadrovi sa jezicima, skolovani u americi i ovde, jer samo tako se mogu postici svetski rezultati!!!

  • Margit

    12. oktobar 2020 | 15:33

    Bravo Dzone, svaka cast, obožavam da slusam vase komentare, predloge, ideje, ma pametni ste nema sta tu da se prica. Emisije u kojima ucestvujete gledam do kraja, ma da Vas nije skoro bilo ili mozda nisam znala. Bravooooo, lep pozdrav.

  • Maistor

    13. oktobar 2020 | 15:46

    Napokon.... Naši gradjani koji su se školovali u Americi, stekli veliko znanje i upoznali mentalitet Američkog društva, naroda, dobro će doći za saradnju, budućnost u planiranim dogovorima, ciljevima koje treba sprovesti, materijalizovati. Nadam se da će dobiti šansu da ostvare pun potencijal svojim znanjem, strukom u svojoj rodnoj zemlji Srbiji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>