• 1

Avioni postaju restorani: Sva mesta rezervisana za 30 minuta, gigant zadovoljno trlja ruke

Samo 32 od 220 aviona singapurske avio-kompanije letelo je do kraja septembra

  • 1
Avion, hrana

Foto: Shutterstock

Usled pada prihoda zbog pandemije, "Singapore Airlines" 24. i 25. oktobra pretvara dva aviona Airbus A380, parkirana na aerodromu Čangi, u improvizovane restorane.

Blumberg izveštava da su se sva mesta u restoranima rasprodala u roku od 30 minuta od trenutka kada je bilo moguće rezervisati, jer ljudi žele da povrate taj osećaj uzbuđenja, dok jedu na malom stočiću u avionu. Azijska kompanija prodaje četiri različita "nivoa" obroka, u rasponu od 39 do čak 474 dolara.

U skladu sa cenama, ne dobijate samo bolju, odnosno lošiju hranu, već kompletno drugačije iskustvo. Otprilike polovina mesta u avionima biće dostupna za ručavanje, kako bi se omogućilo socijalno distanciranje.

"Singapore Airlines" je u julu prijavio neto gubitak u visini od 825 miliona dolara, u kvartalu koji se završio 30. juna, a krajem septembra je najavio da istražuje druge načine za zaradu. Pored pretvaranja aviona u restorane, kompanija je rekla da će nuditi i dostavu avionske hrane na kućnu adresu, zajedno sa uputstvima za kuvanje.

Samo 32 od 220 aviona singapurske avio-kompanije letelo je do kraja septembra, navodi ABCNews. Sa stotinama letova koji su prizemljeni širom sveta zbog pandemije, bilo je mnogo avionske hrane koju je trebalo "prodati" i raspodeliti da ne propadne. Nekoliko prevoznika iz celog sveta prodaje grickalice putnicima.

Potraga avio-kompanija za alternativnim prihodom tokom pandemije, dovela je do najmanje jedne dodatne zarade. Treba pomenuti i letove bez cilja, koji kreću sa jednog aerodroma i vraćaju se na isti, u roku od nekoliko sati. "Singapore Airlines" je razmatrao slične inicijative, ali je odustao, kako ne bi bespotrebno štetio okolini.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vredni i posteni

    13. oktobar 2020 | 11:12

    Vredan i inteligentan narod se snalazi kako zna ali na posten nacin. Ne treba krasti,ubijati da bi zaradio. Ako cinis krivicno delo,zaradis ali zatvor

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>