• 1

Posle 43 godine rada, Gojko je najvredniji penzioner u kraju: Nije pomogao samo onom ko ga nije zvao

Često pomaže prijateljima i komšijama, uglavnom oko kućnih popravki

  • 1
gojko vučković

Foto: Rina

Penzioneri često podnose najveći teret ekonomskih mera, što se odražava i na socijalnu uključenost i materijalnu ugroženost starijih građana. Međutim, ima i onih koji potvrđuju da treće doba nije praćeno raznim stereotipima i neaktivnošću, kako na polju rada, tako i u društvenim odnosima.

Iako je na pragu sedme decenije života, Gojka često možete videti kako pomaže prijateljima i komšijama u svom naselju. Počev od popravke kućnih instalacija do radova u dvorištu. Uvek je aktivan i ništa mu nije teško.

- U fabrici sam proveo 43 godine, u penziju sam otišao 2005, ali nastavio sam da radim, oko sitnih kućnih opravki, kao što su zamena slavina, sijalica, menjanje prekidača i slično. U životu nisam pomogao samo onome ko me nije pozvao, i kad sam bio mlad i sada kada sam u poznim godinama - priča Gojko Vučković.

Ali, popravka sitne mehanike nije jedini posao kojim se Gojko bavi. Zajedno sa Radenkom Lazićem, volonterskim angažovanjem pomažu rad mesne zajednice i na taj način doprinose razvoju svog kraja.

Iako je od skoro u penziji, Lazić ne prekida aktivnosti u svom naselju Trbušani.

- Iako je to rad koji se ne plaća u mesnoj zajednici, meni pričinjava zadovoljstvo da našim sugrađanima omogućimo što lepši i udobniji život. Koliko je bitno naše iskustvo i znanje, toliko je bitno da i mladi prihvate naš rad i da zajedničkim snagama damo pun doprinos našoj sredini - navodi aktivni penzioner Radenko Lazić.

Video: Njive u zapadnoj Srbiji nisu idealne samo za maline: Proizvođači pšenice zadovoljno trljaju ruke

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    18. oktobar 2020 | 18:21

    Dok je covek aktivan u bilo cemu on je otporan i ima imunitet organizma.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>