• 8

Zabrinjavajuće visok procenat mladih oseća se očajno, zbog nepronalaženja sigurnog posla

Pre ove pandemije, bilo je oko 7 miliona siromašnih među mladima uzrasta od 18 do 35 godina, a sada je situacija mnogo gora

  • 8
devojka, posao, laptop

Foto: Pixabay

Pandemija korona virusa učinila je da se čak 72% mladih ljudi, širom sveta, oseća manje ili više depresivno, jer ima potrebu da nađe sigurniji posao, a ne uspeva.

Ovo je rezultat jednog istraživanja, sprovedenog na 11.700 mladih, iz različitih oblasti rada. Takođe, podaci pokazuju da je sama situacija vezana za kovid-19 ostavila posledice po mentalno zdravlje, a najviše su svakako pogođene siromašnije nacije.

Pre ove pandemije, bilo je oko 7 miliona siromašnih među mladima uzrasta od 18 do 35 godina, a sada je situacija mnogo gora. Prihodi su smanjeni, a radna mesta ugrožena, što je već bio problem i pre same krize: sve više milenijalaca radio je part-time poslove ili honorarno - godinama.

Istraživači kažu da na gubitak posla prvenstveno utiču karakteristike posla, a ne konvencionalne ili individualne karakteristike, kao što su prihodi, pol i etnička pripadnost. Zanimljivo je i da su se posebno obrazovane žene osetile depresivno u proteklom periodu.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    Mladi neće da rade..... Misle ako završe školu da je to odmah posao u kancelariji.... E pa to deco nema nigde ne samo kod nas..... Evo fale varioci, bravari, moleri, mašinci....sve poslovi koji su lepo plaćeni a niko neće da radi

  • Viki

    Sve vise mladih ce otici iz Srbije her je zivo ovde za mnoge posao nemoguc. Otisli bi svi kad bi imali novca za to. U Srbiji ima dosta talentovanih ljudi koji rade kao frilanseri. Sad drzava trazi od njih da cak pet godina unazad plati poreze od pedeset odsto. Mnogi su zaradjivali tek minimalac I zarada im je bila nesigurna I neredovna. Oni koji su zaista bili uspesni oni su radili legalno. Na zalost, zivimo u zemlji gde ima puno zavisti, zlobe I pohlepe, gde se raduju kad "drugom crkne krava". Mediji su narocito doprineli da se sire lazne informacije o bogacenju frilansera.

  • Jasmina

    Danas mladi bas I nisu zainteresovani za posao.Mnogi se drze sigurnosti svojih roditelja.Jednostavno,zele komfor

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke