• 10

Privreda je dobila ministarku, a ona je "žena zmaj" koja je radni vek provela u jednoj kompaniji

Atanackovićeva će zameniti dosadašnjeg ministra Gorana Kneževića

  • 10
Anđelka Atanasković

Foto: Mod.gov.rs

Anđelka Atanacković, najbolji menadžer jugoistoične Evrope za 2017. godinu biće na čelu Ministarstva privrede. 

Atanasković je direktorka "Prve petoletke - namenska" iz Trstenika, za koju je predsednik Aleksandar Vučić rekao da je "žena zmaj" jer je oživela tu fabriku koja je za dve godine ostvarila prihod od 137 miliona evra.

Ona je u Sarajevu 2017. primila nagradu za najboljeg menadžera jugoistocne Evrope, prema mišljenju Asocijacije komora.

Na novoj funkciji zameniće dosadašnjeg ministra privrede Gorana Kneževića.

Nova ministarka privrede, rođena je 1958. u Trsteniku, gde je završila osnovnu školu i Tehničku školu. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odeljenje u Kraljevu, 1982. godine. Izborom Atanasković na poziciju ministra privrede, nova Vlada Srbije dobila je člana koji je ceo radni vek proveo u jednoj kompaniji.

Atanasković je više puta izjavljivala da ju je predsednik prozvao "Žena zmaj" i da joj sa jedne strane to veoma prija, ali isto tako i obavezuje.

- Ponosna na sve svoje profesionalne uspehe i priznanja, ali mi je ipak najbitnije da se za mene kaže da sam dobar čovek, što se stvarno trudim da budem i veoma se radujem što upravo to o meni misle moji sugrađani iz Trstenika i svi drugi ljudi koji me poznaju - rekla je ranije Atanasković.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    Posto sam ja neverni Toma, /jedan od jedanaest apostola, /hvalicemo je kada vidimo rezultate, drugo je jedna firma, pa potsticaji, krediti i slicno, a drugo je cela privreda Srbije. Ja joj licno cestitam i zelim uspeha.

  • Andjelko

    Ako je provela vek mogla bi i u penziju.

  • Milos

    Gospodju cemo da cenimo kad bude povratila ugled cele privrede i kad celoj privredi bude doela boljitak. Jako je nezahvalno da sudimo o njoj kao o zeni zmaju ili sta god... privredu zanima da svi imamo podsticaj od vlade ili ministarstva i privredu zanima da prestanu podsticaji samo da drzavnu privredu kao da mi ostali nismo deo iste i da smo na kraju krajeva gradjani drugog reda.. jer se za podsticajna sredstva ne zna nista ili ih godinama dobijaju povlasceni( gubitasi) . Ja zelim da budem uspesan ali mi se ne da pristup fondovima koje imaju drugi... dosta je bilo dodela kredita i podsticajnih sredstava samo jednoj istoj grupi ljudi... mi smo gradjani Srbije koji posteno rade i placaju porez

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke