• 0

"Etihad" postaje svoja senka: Spašće na mizeran broj zaposlenih, a ovaj sektor je prvi na udaru

Avio-kompanija ne uspeva da se izbori s krizom zbog višemesečnih blokada i ponovnog rasplamsavanja virusa korona

  • 0
stjuardesa, avion, putnici

Foto: Pixabay

Izvori tvrde da "Etihad Airways" planira još jedan krug otpuštanja kabinskog osoblja, a neki izveštaji sugerišu da bi avio-kompanija mogla imati samo 1.500 članova posade do početka 2021. godine.

Pre otprilike osam meseci, ovaj prevoznik sa sedištem u Abu Dabiju, izvestio je da zapošljava skoro 5.000 članova posade, kao i blizu 2.000 pilota, od ukupne radne snage koju čini 20.457 zaposlenih.

"Etihad" je rekao da je otpuštao radnike u proteklom periodu, ali nije otkrio koliko je tačno osoblja otpušteno. Avio-kompanija tvrdi da su svi tehnološki viškovi "samo još jedna razarajuća posledica kovida-19 i promena koje su neizbežne". Nedavno je isplivala i interna prepiska.

Ona otkriva da je avio-kompanija odlučila da se najpre "reši" kuvara, barmena, odnosno menadžera za hranu i piće. Sada se, međutim, čini da će "Etihad" ići mnogo dalje, a neki izvori sugerišu da bi više od 1.000 kabinskog osoblja moglo biti otpušteno u narednim nedeljama.

Odluka dolazi u momentu kada se novi talas širi Evropom, a Francuska, Nemačka i Irska uvode delimične karantine. Abu Dabi takođe ostaje zatvoren za putovanja, dok susedni Dubai dočekuje turiste od jula. Toni Daglas, CEO "Etihada", nije potvrdio za CNBC o koliko otkaza se radi, ali je rekao da ima nekoliko hiljada tehnoloških viškova.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>