• 8

Plata u Zagrebu 1.000 evra, a evo koji posao je najplaćeniji

Viša je 130 evra u odnosu na druge gradove

  • 8
Zagreb, Markov trg, Hrvatska

Foto: Shutterstock

Prosečna neto zarada zaposlenih u Zagrebu za avgust 2020. iznosila je 7.730 kuna (oko 1.000 evra), što je nominalni porast za 3,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Odeljenja za statistiku Gradske kancelarije za strateško planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosečnu mesečnu platu na nivou cele Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosecna zagrebačka neto plata isplaćena za isti mesec tako je bila viša za 1.007 kuna (oko 130 evra), preneo je portal Index.

Prema podacima Odeljenja za statistiku, najviša prosečna neto plata u Zagrebu za avgust isplaćena je u delatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.249 kuna.

Video: Da li bi Beograđani radili za 1.000 evra u Hrvatskoj? Evo kako je odgovorila žena rodom iz Vukovara

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajte molim vas

    Pa što se onda ne vrate hrvati u hrvatsku, nego rade za 700e u Srbiji

  • Majkl Džondar

    Taj porast može da bude posledica toga što je najjeftinija radna snaga podobijala otkaže. U svakom slučaju njima svaka čast. A naš treba da je sramota. Uglavnom mislim na to kako je ko uredio svoju zemlju. Mi svoju uništavamo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke