• 0

Šakil O'Nil napravio burger u Kobijevu čast: 81 krompirić za 81 poen?

Nisam imao inteligencije u vezi sa novcem, rekao je jednom prilikom Šakil

  • 0
burger Foto: Pixabay

Bivši košarkaš Šakil O'Nil,  u svom vlasnišvu ima lanac restorana, a posle tragične pogibije njegovog saigrača, Kobija Brajanta, odlučio je da u jelovnik ubaci novi proizvod njemu u čast. 

Svaki od obroka ima svoju simboliku, pa tako na primer, 81 krompirić redstavlja najveći broj poena, koji je Brajant postigao na jednoj utakmici.  5 pohovanih kolutića luka označavaju broj Kobijevih osvojenih šampionskih prstenova. Ljuti mamba sos se odnosi na njegov temperament i konstantnu želju za nadmetanjem i pobeđivanjem.

Žuto-ljubučasti šejk simbolizuje nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Neki ovo ocenjuju kao sjajan marketinški potez i način da se privuku nove mušterije. Ipak, drugi misle da je Šakil preterao sa ovom idejom, dok treći misle da je reč o lažnoj vesti. Zbog toga vlada opšta rasprava na društvenim mrežama.

Inače, uprkos tome što se sada njegovo bogatstvo procenjuje na više od 400 miliona dolara, legenda NBA Šakil O’Nil rekao je da je nekada bio užasan sa novcem. Rano je, kako kaže, međutim, dobio savet od svog mentora i nekadašnje zvezde Lejkersa Medžika Džonsona.

- Nisam imao inteligencije u vezi sa novcem - rekao je O’Nil govoreći o svojim počecima.

Zapravo, Šakil O’Nil je svoju prvu zaradu od milion dolara potrošio za sat vremena tako što je kupio dva automobila za njega i njegovog oca, kao i skup nakit.

Čak i nakon što je 1992. godine potpisao ugovor sa Orlando medžikom od 40 miliona dolara, još uvek nije imao finansijske sposobnosti. Rekao je da je tak što je potpisao ugovor sa Los Anđeles lejkersima 1996. godine dobio najbolji savet od Medžika Džonsona.

O’Nilovo poslovno carstvo sada obuhvata franšize restorana, teretane, autoperionice, ličnu liniju brendiranih proizvoda…

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>