• 0

Izgradnja depoa na Makiškom polju znači početak gradnje beogradskog metroa: Plan do kraja godine

Beograd ne može više da ide u širinu, istakao je Marko Stojčić

  • 0
metro

Foto: Pixabay

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će do kraja ove, ili početkom sledeće godine, biti usvojen Plan detaljne regulacije Makiškog polja, kao važan korak ka izgradnji metroa u Beogradu.

Istakao je da će izgradnja depoa na Makiškom polju označiti početak izgradnje metroa u prestonici.

- Na početku Makiškog polja predviđena je izgradnja depoa za prvu i drugu liniju metroa. Nadamo se da ćemo uspeti da završimo sve aktivnosti, pre svega, na eksproprijaciji zemljišta, a kasnije i na izgradnji čitavog platoa, kako bi se obezbedili uslovi da za kopanje tunela - naveo je Stojčić.

Pojasnio je da Makiško polje omogućava izgradnju depoa, jer broj kompozicija predviđa tako veliku površinu. Takođe, u tom delu grada, na površini većoj od 4,5 miliona metara kvadratnih, očekuje se najveći razvoj stambeno-poslovnih objekata u sledećih nekoliko decenija.

- Beograd ne može više da ide u širinu, osim u izuzetnim situacijama. Stoga, za budući razvoj grada ostaju ovakve neizgrađene teritorije koje su, takođe i van obuhvata vodozaštite, što su utvrdile i sve nadležne institucije - zaključio je gradski urbanista.

Video: Od Mirijeva do Zemuna za pola sekunde? Nemoguće!

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke