• 0

Za turističke agencije dve nove kategorije licence: Traži se određeni broj putnika i 50.000 evra

Zahtevi za promenu u APR

  • 0
Dokument papir putovanje turizam biznis agencije

Foto: Shutterstock

Izmenama Pravilnika o rangiranju organizatora putovanja, uvedene su dve nove kategorije licence a u skladu sa Zakonom o turizmu organizatori sa važećom licencom, zahtev za izdavanje nove sa promenjenom kategorijom, mogu da podnesu Registru turizma koji vodi Agencija za privredne registre.

Kako je objavljeno na sajtu APR-a, organizator putovanja uz zahtev za izdavanje nove licence sa promenjenom kategorijom, podnosi kompletnu dokumentaciju koja se prilaže i prilikom podnošenja zahteva za izdavanje licence.

Za izdavanje licence kategorije A10, agencija treba da dokaže da je u prethodnih 12 meseci prodala organizovane turističke aranžmane za 10 do 300 putnika, da je obezbedila garanciju putovanja sa limitom pokrića od 50.000 evra i depozit od 300 evra.

Za licencu A15 agencija treba da dokaže da je prodala aranžmane za 301 do 600 putnika, da ima garanciju putovanja sa limitom pokrića od 100.000 evra i depozit od 500 evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>