• 52

Još jedan minimalac: Srbija izdvojila 2 milijarde dinara za ove dve industrije

Isplata za 10 dana

  • 52
Srbija grafikon rasta novac pare

Foto: Shutterstock

Vlada Srbije izdvojila je danas 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju turističke i ugostiteljske privrede.

Ovim sredstvima u narednih deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rent-a-kar agencijama, saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada je naime usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid - 19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Imajući u vidu da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije i ima značajan doprinos u ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije izdvojila je 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju ove grane privrede, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    Zašto stalno oni dobijaju,pa bez turizma i kafana svet neće stati.Ja jedva kraj sa krajem,zakačio koronu i sada bolovanje 65%,nije fer

  • .

    Skida pa daje....!!!!!!!!!

  • NeckoPerecko

    Bese minimalac 500 evra? Ili je u ovom slucaju 150?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke