• 2

Modni brend koji Srbi vole izbacio nove čizme: Koštaju 19 evra, kupci ih porede s onima od 500 €

Primark trenutno broji 34 zatvorene prodavnice, uključujući sve svoje objekte u Severnoj Irskoj i Austriji

  • 2
primark

Foto: Unsplash

Irska modna kompanija sa sedištem u Dablinu, izgubila je oko 475 miliona evra zbog zatvaranja prodavnica tokom jeseni, odnosno u drugom talasu pandemije kovida-19.

Brend pripada britanskoj grupi "Associated British Foods (AB Foods)", i uprkos teškim prethodnim mesecima, računa da će u 2020. postići povećanje dobiti i prometa, koje će zaključiti u septembru 2021. godine.

Neverovatno, ali kompanija očekuje da će ove finansijske godine imati čak veće prihode u poređenju s onima iz prethodne. S jedne strane, maloprodaja jeste teško pogođena, ali je Primark od onih divova koji nude moderne stvari i povoljnije cene, što je "okidač" za kupovinu kod velikog broja ljudi.

Prema podacima koje kompanija pruža, trenutno su privremeno zatvorene 34 prodavnice, uključujući sve objekte u Severnoj Irskoj i Austriji. To predstavlja 7% ukupne maloprodajne površine, tako da je Primark, u međuvremenu, otvorio dosta svog prostora u poređenju sa 62% koliko je zatvorio u novembru.

Primark je imao operativnu dobit do septembra ove godine od 402 miliona evra, što je 60% manje u odnosu na 2019, dok je prodaja pala za 24% u istom tom poređenju, na 6.545 miliona evra.

Ipak, kompanija u čije radnje hrle naši ljudi kada odu u inostranstvo, ovih dana munjevito prodaje "čizme iz snova" (kako ih nazivaju) za oko 19 evra, dok kupci taj isti par obuće porede s dizajnerskim čizmama od skoro 500 evra.

Naime, u većem delu Velike Britanije prodavnice su se, posle dužeg drugog karantina, ponovo otvorile 2. decembra, a kupci su se odmah uputili u Primark, kako bi se dočepali omiljenih artikala pred praznike.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Primark (@primark)

 

Primark, inače, često plasira neke modele obuće ili odeće koji neodoljivo podsećaju na brendirane i mnogo skuplje stvari. Letos su to bile cipele od 11 evra, koje liče na "YSL" od 530 evra, a ove jeseni pomamu su izazvale čizme nalik onima koje pravi "Alexander McQueen".

Post o ovim čizmama na Instagramu je lajkovan više od 21.000 puta otkako je postavljen u sredu.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    5. decembar 2020 | 12:00

    IZGLEDA DA KORONA OZBILJNO DELUJE NA LJUDSKI MOZAK KAD MOGU DA POREDE OVE ČIZME OD 19 € SA ČIZMAMA OD 500€ !!!!???? SMEŠNO !!!!!!! JOŠ MALO PA ĆE PIROTSKI OPANCI BITI BOLJI OD PAĆOTIA!!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>