Пост за причешће је обично на води тако да нема бојазни да би неко могао да се огреши,треба конзумирати свеже воће и поврће,сада има и зимнице попут џема, мармелада,шарене салате,цвекле,куваног парадајза, пиринча...
Volela bih da mi neko stručan, ali zaista merodavan, da mi da odgovor, u čemu je greh ako se konzumira hrana u kojoj ima kazina ili želatina životinjskog porekla? Slažem se za prazan burek, pravljen sa svinjskom masti. Ali ako na proizvodu stoji deklaracija o prisustvu mleka u tragovima? Molim novokomponovame vernike da se uzdrže od svojih objašnjenja.
Ja bih se osećao prevarenim, da moj burek nije na masti. Baš sam odvratan i mnogo gadan čovek. Baš se potresem, kada za nekog nisam dobar čovek, samo zato, sto se ne hranim kao Nole i ne jedem morske krastavce i alge petkom
I hleb se, kao i burek, pece na masti. Jos gore ce biti sa GMO hranom, sto smo prinudjeni da prihvatimo, kao zahtev iz EU. Npr. paradajz, da bi se duze sacuvao, da bi mu kozica bila otpornija, ukrsta se sa ribom. Ljudi koji su vegani, ne slute da kada jedu svez, ili termicki obradjen, paradajz, u stvari unose proizvod zivotinjskog porekla.
Ako postis posti a ne trazi zamjenu onda post izgubi smisao ,cuj biljni sir ,sojino mleko itd ,post je ciscenje organizma kako fizicki tako i duhovno.....
U ovom našem svemiru, burek se uvek pravio na masti. A u tom tvom treće dimenzionom svemiru, može da se pravi i od zejtina od morskog krastavca. Ali nismo svi vanzemaljci kao ti i Maja Volk.
Ko želi stvarno da posti može sam da pravi hranu u periodu posta a ne da kupuje po pekarama. Domaća krompiruša, zeljanica, kuvani krompir, riža na vodi, kukuruz iz konzerve. Uostalom, namaže se pekmeza na hleb. Ima milion mogućnosti. Gde ima volje i vere, nađe se i načina. Kako Sveto pismo kaže "ne živi čovek samo od hleba, već od svega što izlazi iz usta Božijih"
Мики
Пост за причешће је обично на води тако да нема бојазни да би неко могао да се огреши,треба конзумирати свеже воће и поврће,сада има и зимнице попут џема, мармелада,шарене салате,цвекле,куваног парадајза, пиринча...
Podelite komentar
Omg
@Мики
A di je protein tu?!
Podelite komentar
Elena
I sojin sir ima kazeina, izvučenog iz mleka da bi se napravio sir, tako da ni to nije 100% posno.
Podelite komentar
Boba
Volela bih da mi neko stručan, ali zaista merodavan, da mi da odgovor, u čemu je greh ako se konzumira hrana u kojoj ima kazina ili želatina životinjskog porekla? Slažem se za prazan burek, pravljen sa svinjskom masti. Ali ako na proizvodu stoji deklaracija o prisustvu mleka u tragovima? Molim novokomponovame vernike da se uzdrže od svojih objašnjenja.
Podelite komentar
Slobodan
Djuro sigurno ne spadas u grupu dobrih ljudi
Podelite komentar
Miso Vuckovic
@Slobodan
Ja bih se osećao prevarenim, da moj burek nije na masti. Baš sam odvratan i mnogo gadan čovek. Baš se potresem, kada za nekog nisam dobar čovek, samo zato, sto se ne hranim kao Nole i ne jedem morske krastavce i alge petkom
Podelite komentar
Đura
Većina ljudi koji poste loši su ljudi.I čemu onda smisao posta i vere?
Podelite komentar
Đura
Nikom zlo niti činim,niti želim,nisam nikom nisam dužan,a ne postim. U čemu je moj greh?
Podelite komentar
Nikola
Postiti znači suzdržavati se, dakle nećeš svakako jesti hranu koja je simobol za stomakougađanje.
Podelite komentar
Sta jesti?
I hleb se, kao i burek, pece na masti. Jos gore ce biti sa GMO hranom, sto smo prinudjeni da prihvatimo, kao zahtev iz EU. Npr. paradajz, da bi se duze sacuvao, da bi mu kozica bila otpornija, ukrsta se sa ribom. Ljudi koji su vegani, ne slute da kada jedu svez, ili termicki obradjen, paradajz, u stvari unose proizvod zivotinjskog porekla.
Podelite komentar
Srkimaja
Ako postis posti a ne trazi zamjenu onda post izgubi smisao ,cuj biljni sir ,sojino mleko itd ,post je ciscenje organizma kako fizicki tako i duhovno.....
Podelite komentar
sk
@Srkimaja
I šta to u sojinom mleku "kontaminira" svest...? Biljni proteinski napitak, gde je problem? A klati životinje kad prođe post je ok, kakva logika
Podelite komentar
Goran
Burek se uvek pravio na masti.
Podelite komentar
Nody
@Goran
U kojem se to svemiru burek UVIJEK pravio na masti? Majke ti,
Podelite komentar
Teča
@Goran
U ovom našem svemiru, burek se uvek pravio na masti. A u tom tvom treće dimenzionom svemiru, može da se pravi i od zejtina od morskog krastavca. Ali nismo svi vanzemaljci kao ti i Maja Volk.
Podelite komentar
Miladinka
Naravno da ne treba varati ako neko posti. ...veci je grijehe postiti a zlo raditi ili misliti
Podelite komentar
Majat
Ko želi stvarno da posti može sam da pravi hranu u periodu posta a ne da kupuje po pekarama. Domaća krompiruša, zeljanica, kuvani krompir, riža na vodi, kukuruz iz konzerve. Uostalom, namaže se pekmeza na hleb. Ima milion mogućnosti. Gde ima volje i vere, nađe se i načina. Kako Sveto pismo kaže "ne živi čovek samo od hleba, već od svega što izlazi iz usta Božijih"
Podelite komentar
Vodolijax
Ali u biljnom siru da ima mleka malo sutra......nema ga ni u pravom.
Podelite komentar
Ssss
Greh ide iz usta a ne u usta
Podelite komentar
ruralni srbin
Sigurno se necete ogresiti ako nesto malo masno pojedete.Druge stvari su problem.Ne hrana.
Podelite komentar
Coas
@ruralni srbin
Svako moze da tumaci veru onako kako zeli, post nije obaveza.
Podelite komentar
Miloš @ Coas
@ruralni srbin
@Coas... Možete vi da verujete i u Deda Mraza i u vanzemaljce, ali ko veruje u vaskrsenje on zna zašto se i kako posti.
Podelite komentar