• 0

NALED, privreda i GIZ zajedno za najugroženije

U kampanji solidarnosti prikupljeno je ukupno 50.000 evra,

  • 0
Paket, hrana, donacija, kutija

Foto: Shutterstock

Poslednje dane u godini NALED je tradicionalno posvetio darivanju onih kojima je pomoć najpotrebnija. Zajedno sa društveno-odgovornim kompanijama iz članstva pokrenuta je kampanja „Praznici za sve“, za pomoć deci ulice, štićenicima Sigurne kuće i starima. Za one koji o njima brinu podrška stiže u saradnji sa Nemačkom razvojnom saradnjom (GIZ).

U susret novogodišnjim praznicima, kompanije Coca-Cola, Medigroup, CETIN, Novo Nordisk, Fabrika dečije hrane, Marbo, Lidl, Inpharm i Stefkom, ujedinjene preko NALED-ove platforme, donirale su vredne proizvode i novčana sredstva, a karavan poklona krenuo je iz beogradskog Svratišta za decu.

- Decu iz Svratišta obradovali smo novogodišnjim paketićima sa igračkama i hranom. U svetlu aktuelne zdravstvene situacije, Svratištu su donirane maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, a za decu smo obezbedili suplemente i zdravstvene preglede lekara opšte prakse i ORL specijaliste. Sa idejom da olakšamo rad ove organizacije koja brine o deci ulice, darivali smo i tehniku koja im je nedostajala - male kućne aparate, fenove, ketlere i štampače. Pozivamo i drugu odgovornu privredu da sredstva koja su planirali za reprezentaciju i obeležavanje Nove godine preusmere ugroženima i da svako u skladu sa svojim mogućnostima pomogne praznike za sve – kaže izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Kampanja „Praznici za sve“ podrazumeva i donacije za Sigurnu kuću u Beogradu u vidu paketića za decu štićenica, mleko, pelene, grejalice, fenove, maske, rukavice i zaštitna sredstva, kao i obuke za stručno osposobljavanje štićenica Sigurne kuće u Nišu. Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Beogradu je pored zaštitnih sredstava namenjeno i deset paravana koji se postavljaju između kreveta.

U kampanji solidarnosti prikupljeno je ukupno 50.000 evra, a podrška je stigla i od međunarodne zajednice. Kao simbol srpsko-izraelskog prijateljstva, ambasada Izraela je u saradnji sa NALED-om donirala respirator Zdravstvenom centru Zaječar.

Zajedno s Nemačkom razvojnom saradnjom (GIZ) ove nedelje biće obezbeđena podrška za pružaoce usluga socijalne zaštite u 14 lokalnih samouprava u okviru projekta „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“. Projekat se realizuje u Kosjeriću, Loznici, Krupnju, Arilju, Lajkovcu, Mionici, Plandištu, Užicu, Sjenici, Prijepolju, Šidu, Rumi, Sremskoj Mitrovici i Pećincima.

GIZ je u saradnji sa NALED-om opštinama obezbedio više od 7.000 zaštitnih maski i 7.000 pari rukavica a 39 negovateljica opremljeno je aparatima za merenje šećera i pritiska, torbama i kućnom obućom. Za pružanje usluga socijalne zaštite osigurana je značajna tehnička donacija - mobilni telefoni, laptopovi, projektori i multifunkcionalni štampači, kao i nameštaj. Za dvoje dece sa buloznom epidermolizom (tzv. deca leptiri) obezbeđeni su zaštitni flasteri.

Donaciju NALED-a i privrede, kao i akciju podrške gradovima i opštinama realizovanu u saradnji sa GIZ-om pratite na društvenim mrežama NALED-a i podelite #RadostDavanja i pomozite akciju #PrazniciZaSve.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>