• 4

Ovog vikenda tržni centri, kafići i restorani neće biti zatvoreni: Odlučeno do kada mogu da rade

Krizni štab je zasedao jutros u 8 sati i doneo odluku da svi objekti rade do 20 časova

  • 4
Šoping, kupovina, tržni centar

Foto: Shutterstock

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da za vikend sve radi do 20 sati, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, iako će zvanično novo radno vreme biti saopšteno u 15 sati.

Za vikend će do 20 časova moći da rade tržni centri, ugostitelji, uslužni i maloprodajni objekti... Svi oni koji su prethodnih vikenda svoje objekte morali da drže zatvorenim. Vesić je rekao da na današnjoj sednici nije bilo reči o merama za Novu godinu i da će se o tome odlučivati u ponedeljak.

Takođe dodaje da je medicinski deo Kriznog štaba bio protiv toga da sve radi za vikend.

Poruka članova Kriznog štaba, s početka nedelje, bila je ta da će na novoj sednici biti sagledani efekti potojećih mera, kao i to kakve su trenutne "korona brojke" - broj umrlih, novozaraženih, nivo popunjenosti bolnica, koliko je ljudi na respiratorima.

U skladu sa tim, struka je odlučila ko sve može i do kada da radi za vikend, a uskoro će biti poznato i koje mere će važiti za novogodišnje praznike. I Marija Obradović, ministarka Državne uprave i lokalne samouprave, rekla je da je izvesno da će za vikend biti relaksacije mera.

Ona je istakla da se razgovor na današnjoj sednici Kriznog štaba vodio u smeru da trgovinski i ugostiteljski objekti rade do 20 časova, dok je, kaže, dobar deo medicinskog dela Štaba institirao da to ipak bude do 17 časova.

Kada je reč o merama za doček Nove godine, Obradovićeva je kazala da će odluka o tome biti doneta najverovatnije u ponedeljak, kada se očekuje nova sednica Kriznog štaba.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    25. decembar 2020 | 11:03

    Zašto su uopšte zasedali? Da im kaput vidi put?

  • Gradjanin Srbije

    25. decembar 2020 | 11:34

    Ma ni maske ne mora da se nose, na zalost vraca virus na starom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>