• 0

Prvi svetski avio-gigant koji uvodi digitalne sertifikate: Ovako će izgledati međunarodna putovanja

Putnici koji koriste određene rute moraće da se testiraju na kovid-19 u određenim klinikama u Džakarti i Kuala Lumpuru, gde će im biti izdata digitalna ili papirnata zdravstvena potvrda s QR kodom, objasnili su iz kompanije "Singapore Airlines"

  • 0
Singapore Airlines

Singapore Airlines / Foto: Unsplash

Singapurski avio-prevoznik "Singapore Airlines", prvi je na svetu započeo s ispitivanjima "postupka provere zdravstvenog stanja", koji je razvila IATA (Međunarodno udruženje vazdušnog saobraćaja).

Reč je o digitalnim sertifikatima, pomoću kojih se proveravaju rezultat testa na kovid-19 i status vakcinacije za sve putnike, a to je, kako kažu iz kompanije, "nova normalnost".

Aplikacija, poznata kao Travel Pass, koristi se na letovima ove kompanije iz Džakarte ili Kuala Lumpura (Malezija) u Singapur. Kažu da bi program mogao biti proširen i na druge gradove, ako se pokaže kao uspešan. Uskoro bi ovaj sertifikat trebalo da integrišu i u svoju mobilnu aplikaciju SingaporeAir.

Dakle, putnici koji koriste određene rute, moraće da se testiraju na kovid-19 u određenim klinikama u Džakarti i Kuala Lumpuru, gde će im biti izdata digitalna ili papirnata zdravstvena potvrda s QR kodom, objasnili su iz giganta "Singapore Airlines". Ta dokumenta proverava osoblje aerodroma ili imigraciono telo Singapura.

Iz kompanije dalje navode da će testovi i vakcinacija biti "sastavni deo" vazdušnog putovanja ubuduće, a takođe navode da je ovaj novi ID, svojevrsni način da se tehnologija dodatno inkorporira u društvo, kako bi se stvorilo "besprekorno iskustvo" za kupce usred nove normalnosti.

IATA je u novembru objavila da radi na Travel Pass-u, kako bi međunarodna putovanja ponovo bila deo naše svakodnevice. Kompanija "Qantas Airways" takođe je počela da primenjuje tehnologiju u ove svrhe, ali je "Singapore Airlines" prvi veći avio-prevoznik koji uvodi digitalne sertifikate.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke