• 4
 ≫ 

Prepuni objekti, bez maski, duži rad: Za dva dana ugostitelji kažnjeni sa četiri miliona dinara

 ≫ 

Zbog nepoštovanja mera zatvarani su objekti širom Srbije

 • 4
Novogodišnja žurka

Foto: Shutterstock

Inspektori i komunalni policajaci u prethodna dva dana kontrolisali su u više od 10.000 ugostiteljskih objekata i hotela da li se i koliko poštuju protivepidemiološke mere, a sanitarni inspektori izdali su ukupno 72 prekršajna naloga, ispraznili i zatvorili 24 objekta i napisali mandatne kazne u ukupnoj vrednosti od 3.895.000 dinara.

Inspekcijske službe, komunalna policija i MUP su ovih dana sprovodili mere Kriznog štaba: pre svega, ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata do 18 sati, zatim ograničeni kapacitet po principu jedan gost na četiri kvadrata i bez muzike u lokalima, piše Blic. 

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja Goran Stamenković ističe za "Blic" da su republički i pokrajinski sanitarni inspektori uz asistenciju policajaca su u četvrtak i petak ulazili u ukupno 2.416 ugostiteljskih objekata i hotela, a posebnu pažnju su obratili na lokale na planinama: Zlatiboru, Kopaoniku i Staroj planini.

- Nažalost, bilo je i preduzetnika i vlasnika objekata koji nisu poštovali protivepidemiološke mere. Tako su sanitarni inspektori izdali u prethodna dva dana ukupno 72 prekršajna naloga i napisali mandatne kazne u vrednosti od ukupno 3.895.000 dinara – naglašava Stamenković.

Kako kaže, u novogodišnjoj noći sanitarni inspektori napisali su mandatne kazne u vrednosti od ukupno 2.160.000 dinara zbog nepoštovanja protivepidemioloških mera.

SRBIJA BEOGRAD DOCEK

Doček, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Ispraznili su 13 objekata i zabranili im rad. Uglavnom su ti objekti bili prepuni, dakle nije se poštovalo ograničenje broja gostiju ni distanca. Pored toga, nije se poštovalo ni radno vreme, a bilo je i lokala u kojima zaposleni nisu nosili maske – objašnjava Stamenković.

Zbog nepoštovanja mera zatvarani su objekti širom Srbije.

- Zabranjen je rad lokalima na Zlatiboru, Vlajevu, Zemunu, Novom Sadu, Somboru, Svilajncu, Novom Pazaru, Beogradu i Smederevskoj Palanci. Za pravno lice pisane su kazne od 300.000 dinara, a za preduzetnike 150.000 dinara – apostrofira Stamenković.

Nažalost, i prvog dana 2021. godine bilo je neodgovornih ugostitelja.

- I u petak su zatvoreni objekti na Zlatiboru, zatim u Novom Sadu, Kragujevcu, Mladenovcu, Čačku, Ivanjici i na Kopaoniku gde je zabranjen rad jednom internom restoranu u okviru hotela – podvlači Stamenković.

Kako kaže, ekipe sanitarne inspekcije patrolirale su u prethodna dva dana po ugostiteljskim objektima od 16 sati do tri sata iza ponoći.

- Bilo je nezadovoljstva ugostitelja i gostiju prilikom intervencija sanitarne inspekcije, ali zahvaljujući policiji nije bilo većih incidenata – ističe naš sagovornik.

Najviše neodgovornih ugostitelja u prethodna dva dana bilo je na planinama i u većim gradovima.

- Zatvoreno je pet ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, jedan na Kopaoniku, četiri u Novom Sadu i četiri u Beogradu od kojih jedan u Zemunu i jedan u Mladenovcu – zaključuje Stamenković i dodaje da su prekršaji zabeleženi u restoranima, kafanama i klubovima, kafićima i hotelima.

Video: Opšta tuča u kafiću prve večeri pošto su otvoreni nakon mera zbog korone virusa

(Telegraf Biznis/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Laž

  4. januar 2021 | 11:59

  Da ste kontrolisati samo Gardoš u Zemunu našli bi 10 lokala u prekršaju, malo šire još 10.Nisu se oni krili već su i velike vatromete organizovali.

  9
  1

  Podelite komentar

 • Sale

  4. januar 2021 | 11:15

  ... Lud narod...

  7
  1

  Podelite komentar

 • Ax

  4. januar 2021 | 12:59

  Da li su kontrolisati hotel na Kopu gde konobari rade u četri ujutro.

  4
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>