• 2

Kontinental planira gradnju još jedne fabrike u Kaću: "Sjajna vest za Srbiju"

"Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad i celu Srbiju"

  • 2
Auto delovi, korona virus

Foto-montaža: Shutterstock, Pixabay

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa predstavnicima nemačke kompanije Kontinental u Novom Sadu, koji su ga obavestili o tome kako teku pripreme za otvaranje nove fabrike za proizvodnju automobilske elektronike u Industrijskoj zoni Sever 4, kao da pored te fabrike planiraju izgradnju još jedne fabrike u radnoj zoni Kać.

Preneli su da su u Kaću već kupili parcele ukupne površine 31 hektar, kao i da su u pitanju dve investicije ukupne vrednosti 140 miliona evra u kojoj će za početak biti otvoreno novih 500 radnih mesta, saopštio je Grad Novi Sad.

- Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad i celu Srbiju. Ne samo da nam dolaze novi investitori, već i oni koji su prisutni na našem tržištu proširuju svoje proizvodne kapacitete i nastavljaju ulaganja. To je potvrda koliko je naša država ekonomski snažna, i u ovom teškom periodu sa kojim se suočava ceo svet zbog globalne pandemije - istakao je Vučević.

Navodi da gradska vlast ima partnerski i prijateljski odnos sa Kontinetalom i podseća da su pre nekoliko godina doneli odluku o tome da istraživačko - razvojni centar otvore u Novom Sadu. Dodaje da su time napravili veliki skok unapred za našu ekonomiju.

Uveli su nas tako u višu ligu investicija i investitora, kaže gradončelnik.

- U prvoj fazi realizacije nove investicije, Kontinetal će u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupiti 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Kać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca i početak izgradnje tako da će ove godine Kontinetal započeti izgradnju dve fabrike u Novom Sadu - precizirao je Vučević.

Kaže da je ponosan što su odlični rezultati Istraživačko - razvojnog centra u Novom Sadu i privukli tu veliku investiciju za Srbiju.

Ovo je prava dodata vrednost za ekonomiju kada se inovativni rad naših inženjera pretvori u stvarni proizvod sa oznakom „Mejd in Srbija“ - naglasio je generalni direktor „Kontinetal Automotiv Srbija“ Saša Ćoringa.

Ističe da su do sada naišli na izuzetnu podršku lokalnih i državnih institucija potvrdio je i direktor fabrike "Kontinental Automotiv Srbija" Lučijan Marđineanu.

Naglasio je da je IT industrija u Srbiji i Novom Sadu jedna od najboljih delova naše ekonomije, a da u celom svetu vlada velika borba za mlade talente, ali da ih Novi Sad ima jer ima snažan Unverzitet kao rasadnik kadrova.

U Kontinentalovom Istraživačkom razvojnom centru u Novom Sadu trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>