• 7
 ≫ 

Najbogatiji čovek na planeti Džef Bezos napušta mesto izvršnog direktora u Amazonu

 ≫ 

Njega će na toj funkciji zameniti Endi Džesi

  • 7
Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Profimedia/Andrej Sokolow / Newscom

Američki milijarder Džef Bezos napustiće mesto izvršnog direktora Amazona, objavila je danas ta kompanija.

Kako navodi "Daily Mail", njega će na toj funkciji zameniti Endi Džesi.

Džesi bi trebalo ovu rolu da preuzme u trećem kvartalu godine.

- Uzbuđen sam što mogu da objavim što će Endi Džesi postati novi izvršni direktor. Nameravam da fokusiram energiju i pažnju novim proizvodima i inicijativama - naveo je Bezos u mejlu upućenom zaposlenima.

Džesi se pridružio Amazonu 1997. godine, a do sada je vodio Amazonov tim veb usluga u klaudu od njegovog osnivanja.

- Endi je poznata figura u kompaniji i u Amazonu je skoro koliko i ja. On će biti odličan lider i imam puno poverenje u njega - dodao je 57-godišnji milijarder koji važi za najbogatijeg čoveka na svetu.

On je u poruci naveo da je "ovo putovanje počelo pre nekih 27 godina".

- Amazon je bio samo ideja, nije imao ime. Često su me tada pitali "Šta je internet?". Srećom, dugo već vremena ne moram da objašnjavam. Danas, mi zapošljavamo 1,3 miliona talentovanih i posvećenih osoba koji uslužuju na stotine miliona mušterija i poslova, i većim delom nas smatraju za jednu od najuspešnijih kompanija na svetu - naveo je Bezos u poruci zaposlenima.

Bezos je 1994. godine osnovao Amazon sa bivšom suprugom Mekenzi Skot, a prema poslednjim podacima, njegovo bogatstvo procenjuje se na 188 milijardi dolara.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    2. februar 2021 | 22:44

    A sećam se kad su pisali o njemu, ''Počeo biznis sa 74 000 evra, polovnim autom i stanom na ženino ime, pa onda ušao u politiku, a onda mu krenulo'', ''zaradio'' 619 miliona... evra naravno, 35 nekretnina, što se zna... a vidi sad, najbogatiji čovek u svetu, pardon, Srbiji.

  • Cale

    3. februar 2021 | 04:46

    Iii?Sta ce sa tolikim bogatstvom? Jel nahranio gladne...platio lecenje nekom...nesto humano uradio? To pisite ako jeste,to je lepo procitati..njegove su neka su mu srecne ali, dole niko nista nije odneo ...treba ciniti dobra dela za života .

  • Haski

    3. februar 2021 | 06:55

    Ama štaće mu, jbg kao i mi svi obični smrtnici, dobiće 4 daske i papaaa. I Rok Feler je menjao srce 7 puta, i opet došao na red.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>