• 3

Najbogatiji čovek na svetu ima jutarnju rutinu, a njen najvažniji deo je onaj kada "ne radi ništa"

To je, kažu, i znak emotivne inteligencije

  • 3
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Profimedia/MANDEL NGAN / AFP

Kad razmišljamo o nekome poput Džefa Bezosa, pretpostavljamo da jedan od najbogatijih ljudi na svetu i šef najveće onlajn prodavnice Amazona, ima pregršt obaveza od ranog jutra, ali Bezos otkriva da je tajna njegovog uspeha baš u onim trenucima između. 

Sudeći po Bezosu, njegov najbitniji deo dana je onaj kada ne radi ništa. Ili bar ništa unapred isplanirano.

U najnovijoj knjizi, on piše o tome kako rano leđe i rano se budi i veruje da je u tome ključ njegovog uspeha.

- Volim da lenčarim ujutro. Ustajem jako rano i rano odlazim u krevet. Volim da čitam novine. Volim da popijem kafu. Volim da doručkujem sa decom pre nego što odu u školu. To vreme kada ne radim ništa je meni jako važno. Zato prvi sastanak ne zakazujem pre deset sati – napisao je on.

Ovo je ustvari jedna vredna i moćna lekcija koja pokazuje da je ponekad najbolji način da čovek bude produktivan, to da ima trenutke kada ne radi ništa, jer mu upravo ti trenuci pomažu da donosi kvalitetne poslovne odluke.

Takođe, to je i znak emotivne inteligencije, jer Bezos prepoznaje važnost toga da živi život koji nije do sekunde strukturiran i isplaniran, pa je lenčarenje uveo u svoju dnevnu rutinu.

Bezos je postao "self-made" milijarder kada je imao samo 35 godina, a to je bilo 1999. Iste godine, njegovo ime se našlo na Forbsovoj listi milijardera, i od tada njegovo bogatstvo munjevito raste, a danas je najbogatiji čovek na svetu.

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Da plati svoje Radnike posteno ne bi ostalo ni pola toka

  • Oli

    Nije. Ilon Mask je najbogatiji čovek na svetu.

  • Zeljko ex JSO

    Bogatom i đavo ljulja dete a siromi neće ni rođena sestra?!0

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke