• 1

Nemački carinici zaplenili 600 kg suhomesnate hrane sa Balkana

Šverceri hrane moraće i da plate sve troškove, među kojima je i uništavanje te robe

  • 1
suhomesnato

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Nemački carinici u Štutgartu su pretresom dva autobusa koja su stigla iz zemalja zapadnog Balkana zaplenili oko 600 kilograma suhomesnatih proizvoda koji nisu imali obavezne veterinarske sertifikate.

Suhomesnata roba bila je spakovana u putne torbe, a onima koji su je prevezli sledi kazna zbog unošenja hrane u zemlju bez dozvole, prenosi portal 24sata.hr pisanje Feniks magazina.

Šverceri hrane moraće i da plate sve troškove, među kojima je i uništavanje te robe.

- Svrha zabrane uvoza hrane bez seretifikata jeste sprečavanje širenja opasnih bolesti životinja, poput afričke svinjske kuge - rekao je portparol Glavne carinske kancelarije Tomas Seman.

- Takvi mesni proizvodi mogu da nose vrlo zarazne patogene i dovedu do opasnog širenja epidemije u Nemačkoj - dodao je šef veterinarske stanice u okrugu Ešlingen Kristijan Markvart.

Inače, podseća magazin, carina na aerodromu u Štuttgartu svake godine zapleni više od četiri tone hrane koju šverceri pokušavaju da bez dozvole i bez sertifikata uvezu u Nemačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet ja

    8. februar 2021 | 11:04

    Zapadni balkan sirok pojam molim malo konkretnije blize odakle

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>