• 6

Razmatra se pooštravanje mera u turističkim centrima: "20% njih već dobilo kazne, čekaju se podaci"

Na konferenciji Kriznog štaba govorio o ciljevima

  • 6
Krizni štab konferencija

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U vezi sa eventualnim pooštravanjem mera u turističkim centrima i ugostiteljskim objektima, član Kriznog štaba Zoran Gojković kazao je da su epidemiolozi na terenu, da se vrše analize, te da će se o tome razigovarati kada podaci budu potpuni.

Kako je rekao prevashodni cilj Kriznog štaba jeste da se ispoštuju postojeće mere.

- Jedno od mogućih rešenja jeste da se ograniče kapaciteti turističkih centara. Videćemo u kom će se pravcu to odvijati. Nismo imali direktne kontakte, ali smo non-stop na vezi, očekujem da ćemo razgovarati kad budemo imali podatke - kazao je.

Takođe je kazao da je cilj izbeći pooštravanje mera.

- Cilj nam je da sprovodimo postojeće mere, cilj je da ne ulazimo u pooštravanje. Imamo jedan određen balans, to će funkcionisati ako se mera budemo pridržavali. U protivnom, slediće nam ozbiljniji problem - kazao je on.

Kako je rekao, inspekcije u prethodna četiri dana izvršila 1581 nadzor i to najviše u centralnoj Srbiji. Istakao je da su se mere najviše kršile na tri planine - Divčibare, Zlatibor i Kopaonik.

Kako je istakao, napisane su mandatne odnosno prekršajne kazne, ali je bilo i pražnjenja objekata.

- Za više od 20 odsto objekata izrečene mandantne, prekršajne kazne, došlo i do pražnjenja kompletnih objekata zbog nepoštovanja distance. Inspekcija će nastaviti da prate situaciju - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Kad nam objasniš otkud navijaci i treber na ulicama preksinoc, otkud hiljade navijaca sinoc oko stadiona uprkos vasoj zabrani e tek onda mozemo da pricamo o poostravanju i merama do tad neka dodje neko da mi naplati kaznu. Ugostitelj sam i olacam porez na radno vreme do 00h pa i tako radim od danas pa izvolite didjite da me kaznite, samo predhodno morate pohapsite i sve prisutne sa gore navedenih okupljanja. Laku noc

  • Olimdar

    Nemoj mnogo da se trudite čim bude neka utakmica FMP-2 u košarci ili Zvezde u fudbalu biće opet okupljanja gledalaca jer moraju državni projekti da slave. Ova mala okupljanja po kafićima i restoranima biće i dalje kažnjavana jer mogu da se zaraze. Sramota još i na TV-u repirter najavljuje da očekuje slavlje navijača na ulicama ako Zvezda ostvari dobar rezultat. Sada ovde čovek i da je pametan imao bi da poludi jer nikome više ništa nije jasno koliko aršina ima.

  • 034

    Nemaju nimalo srama.Znali su da ce za praznik biti puni zimski centri i nista nisu preduzeli.Slucajno ili namerno ,ovo drugo jer su to njihovi podobni pajtosi. I sada su drugi krivi kao po obicaju .Gledamo to jos malo pa godinu dana ,licemeri koji rade kako im se naredi.Saka bezveznjakovica koja je placena da pljuje po narodu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke