• 73

Saznajemo: Razrešena direktorka Pošte Srbije, Zoran Đorđević ujutru u 6h na novom poslu

, Telegraf Biznis

Dosadašnja direktorka odlazi u penziju, novi direktor sutra stupa na dužnost

  • 73
Zoran Djordjevic, Mira Petrovic

Foto: Marko Jovanović, Pošta Srbije

Vlada Srbije na današnjoj sednici razrešila je funckije dosadašnju direktorku Pošte Srbije Miru Petrović. Razlog je njen odlazak u penziju.

Na njeno mesto je, imenovan bivši ministar za rad i socijalnu politiku Zoran Đorđević, potvrđeno je za Telegraf Biznis.

Kako kaže naš izvor blizak Đorđeviću, novi direktor će već u 6h ujutru biti na novom poslu.

Zoran Đorđević je po obrazovanju je master ekonomskih nauka i istaknuti funkcioner SNS. Od 2013. bio je državni sekretar Ministartva odbrane a 2016. postaje i ministar vojni. U Vladi Ane Brnabić, 2017. godine postaje ministar za rad i socijalnu politiku, gde je bio sve do novembra 2020. godine. Kao ministar, za praznik rada dao je intervjuu za Telegraf Biznis u kojem je po prvi put govorio o problemima radnika u vreme korone, i kako poslodavci da odgovore na iste. 

Kako je ranije najvaljeno, Pošta prva na listi u rešavanju problema javnih preduzeća. 

- Resor kojim rukovodim posvećeno radi na rešavanju problema javnih preduzeća u našoj zemlji. S obzirom na značaj koji ima Pošta Srbije, izuzetno nam je važno da zajednički radimo na prevazilaženju izazova sa kojima se susreću i unapređenju položaja zaposlenih - rekla je nedavno ministarka privrede Anđelka Atanasković.

U Pošti je bilo štrajkova zbog nezadovoljnih radnika, ali su i najavljene nove investicije. Pošta Srbije obeležila je 180. godišnjicu pod sloganom "Okret u budućnost".

Prema podacima, ta kompanija je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila 420,4 miliona usluga.

Javni poštanski saobraćaj u Srbiji zvanično je otpočeo otvaranjem prve pošte u Beogradu - 7. juna 1840. godine. Punih 180 godina, Pošta je stub komunikacija u društvu i simbol povezanosti među ljudima.

Video: Kako ubediti mlade ljude da ostanu u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    Možda je guvernerku tako dobro vozio da ga je ona preporučila za dalje... do ovog mesta na čelu Pošte... Ona u Banci, on u Pošti...baš lepo, idila...

  • Kolega

    Ja sam šofer i nije me sramota. Ali zamislite da hicu da budem direktor i to Pošte Srbije.

  • Danilo bgd

    Da bi da mu nadju mesto 🙃🤪🙉

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke