Srbi uporno poistovećuju rižoto i pilav: Smeta im visoka cena. Da li nas restorani zaista "varaju"?

 ≫ 

Komentari

  • Ceca

    7. mart 2021 | 21:56

    Ne bi bio problem u ceni kada bi ti u restoranu zaista doneli rižoto koji si poručio. Problem je što poručiš rižoto a dobiješ pilav.

    • 27. novembar 2021 | 14:24

      Danijel Rebrović

      @Ceca

      Istina. Pozdrav iz Hrvatske! Kod nas na moru prodaju Argentinsku lignju kao Jadransku. Udaraju cijene a turisti ne kuze. Pozdrav

  • Ehej

    7. mart 2021 | 20:19

    Probajte jegulju sa orizom, zapecenu naravno, to je prrava delicija. Moze i sa barakudom.

  • ruralni srbin

    7. mart 2021 | 19:50

    Montenegro ponegde u skupim restoranima ima naglasenu ponudu JELA PRADJEDOVA.Pa jurnite na poparu, za masne pare!

  • Ja

    7. mart 2021 | 19:40

    Pirinac je jedino dobar u sarmi.

  • Chance

    7. mart 2021 | 17:05

    Ja ne kapiram ljude kojima su kajgana i omlet isto. Ljudi, edukujte se, pa onda nesto pricajte. Zna se kako se pravi jedno, a kako drugo.

    • 7. mart 2021 | 18:11

      Ira

      @Chance

      Izvinte gosn kuvar, nisam bio upoznat da je omlet tako specijalno i vrhunsko jelo. Meni, jednom laiku, jaja kao jaja.

    • 7. mart 2021 | 19:47

      Filozof Serko

      @Chance

      Previse filozofije za przeno jaje na vise nacina... industrija lopovluka restoranske mafije radi dobar marketing sa raznim egzoticnim prikazima najobicnije hrane 3.klase po surovim cenama gde se zaradjuje po 500% ako ne i vise. Pre vise godina su inspekcije po Parizi uletale sa skrivenim kamerama u " restorane fine domace francuske hrane ". Pa to je bio haos. Svu hranu su uzimali iz konzervi koje kupuju u supermarketima, a u meniju je preimenovali da zvuci skupo i otmeno...

  • Гаги

    7. mart 2021 | 16:54

    Иста намирница се у Србији зове пиринач, у ХР...рижа. Има разних врста....а како се припрема то је нешто сасвим друго....

  • Gbear

    7. mart 2021 | 16:32

    Rizoto I spagete je doneo Marco Polo iz Kine! Chao Fan I Chao Mien! :)

  • max

    7. mart 2021 | 16:24

    A pečenje je pečenje ili kako bi vi stručnjaci rekli bas me zanima???

  • Pusi original

    7. mart 2021 | 15:54

    Nije tacno!!!! Pilav je jelo turskog porekla,tacnije specijalitet. Pirinac se ne kuva kod pilava vec se proprzi i zapece. Mnogi neznaju originsl recepte,pa primenjuju neke svoje. Cesto spremam pilav a recept sam nasledila od mame i bake.

    • 9. mart 2021 | 09:51

      Marko Polo

      @Pusi original

      Persija je postojala pre Turske. Malo obrazovanja iz istorije nije na odmet.

  • Pista

    7. mart 2021 | 15:51

    Jok nije nego ,ajde bre samo koliko nesto da napisete

  • Bojan

    7. mart 2021 | 15:43

    Cuj, pilav nije isto sto i rizoto! Nije sija nego vrat...

  • Mili

    7. mart 2021 | 15:40

    'Oće biti,malo sutra.Pirinač je pirinač,zovite ga kako hoćete,sa različitim dodacima od povrća,začina ili mesa i ribe,pirinač je pirinač! Samo je moderno da bude rižoto ili suši,a pilav je nekako,malo obično i neugledno i passé.😁😁