Previse filozofije za przeno jaje na vise nacina... industrija lopovluka restoranske mafije radi dobar marketing sa raznim egzoticnim prikazima najobicnije hrane 3.klase po surovim cenama gde se zaradjuje po 500% ako ne i vise. Pre vise godina su inspekcije po Parizi uletale sa skrivenim kamerama u " restorane fine domace francuske hrane ". Pa to je bio haos. Svu hranu su uzimali iz konzervi koje kupuju u supermarketima, a u meniju je preimenovali da zvuci skupo i otmeno...
Nije tacno!!!! Pilav je jelo turskog porekla,tacnije specijalitet. Pirinac se ne kuva kod pilava vec se proprzi i zapece. Mnogi neznaju originsl recepte,pa primenjuju neke svoje. Cesto spremam pilav a recept sam nasledila od mame i bake.
'Oće biti,malo sutra.Pirinač je pirinač,zovite ga kako hoćete,sa različitim dodacima od povrća,začina ili mesa i ribe,pirinač je pirinač!
Samo je moderno da bude rižoto ili suši,a pilav je nekako,malo obično i neugledno i passé.😁😁
Ceca
Ne bi bio problem u ceni kada bi ti u restoranu zaista doneli rižoto koji si poručio. Problem je što poručiš rižoto a dobiješ pilav.
Podelite komentar
Danijel Rebrović
@Ceca
Istina. Pozdrav iz Hrvatske! Kod nas na moru prodaju Argentinsku lignju kao Jadransku. Udaraju cijene a turisti ne kuze. Pozdrav
Podelite komentar
Ehej
Probajte jegulju sa orizom, zapecenu naravno, to je prrava delicija. Moze i sa barakudom.
Podelite komentar
ruralni srbin
Montenegro ponegde u skupim restoranima ima naglasenu ponudu JELA PRADJEDOVA.Pa jurnite na poparu, za masne pare!
Podelite komentar
Ja
Pirinac je jedino dobar u sarmi.
Podelite komentar
Chance
Ja ne kapiram ljude kojima su kajgana i omlet isto. Ljudi, edukujte se, pa onda nesto pricajte. Zna se kako se pravi jedno, a kako drugo.
Podelite komentar
Ira
@Chance
Izvinte gosn kuvar, nisam bio upoznat da je omlet tako specijalno i vrhunsko jelo. Meni, jednom laiku, jaja kao jaja.
Podelite komentar
Filozof Serko
@Chance
Previse filozofije za przeno jaje na vise nacina... industrija lopovluka restoranske mafije radi dobar marketing sa raznim egzoticnim prikazima najobicnije hrane 3.klase po surovim cenama gde se zaradjuje po 500% ako ne i vise. Pre vise godina su inspekcije po Parizi uletale sa skrivenim kamerama u " restorane fine domace francuske hrane ". Pa to je bio haos. Svu hranu su uzimali iz konzervi koje kupuju u supermarketima, a u meniju je preimenovali da zvuci skupo i otmeno...
Podelite komentar
Гаги
Иста намирница се у Србији зове пиринач, у ХР...рижа. Има разних врста....а како се припрема то је нешто сасвим друго....
Podelite komentar
Gbear
Rizoto I spagete je doneo Marco Polo iz Kine! Chao Fan I Chao Mien! :)
Podelite komentar
max
A pečenje je pečenje ili kako bi vi stručnjaci rekli bas me zanima???
Podelite komentar
Pusi original
Nije tacno!!!! Pilav je jelo turskog porekla,tacnije specijalitet. Pirinac se ne kuva kod pilava vec se proprzi i zapece. Mnogi neznaju originsl recepte,pa primenjuju neke svoje. Cesto spremam pilav a recept sam nasledila od mame i bake.
Podelite komentar
Marko Polo
@Pusi original
Persija je postojala pre Turske. Malo obrazovanja iz istorije nije na odmet.
Podelite komentar
Pista
Jok nije nego ,ajde bre samo koliko nesto da napisete
Podelite komentar
Bojan
Cuj, pilav nije isto sto i rizoto! Nije sija nego vrat...
Podelite komentar
Mili
'Oće biti,malo sutra.Pirinač je pirinač,zovite ga kako hoćete,sa različitim dodacima od povrća,začina ili mesa i ribe,pirinač je pirinač! Samo je moderno da bude rižoto ili suši,a pilav je nekako,malo obično i neugledno i passé.😁😁
Podelite komentar